“YükseköÄŸretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında GeçiÅŸ, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına Ä°liÅŸkin Yönetmelik çerçevesinde 2022-2023 EÄŸitim-ÖÄŸretim Yılı Güz Yarıyılında açılacak Çift Ana Dal /Yan Dal programları, kontenjanları, baÅŸvuru koÅŸulları aÅŸağıdadır. BaÅŸvurular 06 – 08 Eylül 2022 günü mesai bitimine kadardır. 

      Çift Ana Dal veya Yan Dal baÅŸvurusunda bulunacak öÄŸrencilerimiz Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığı’na baÅŸvuru formu ile ÅŸahsen veya posta yolu ile  baÅŸvuru yapabilecektir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

      BaÅŸvuru ve Kabul KoÅŸulları:
      Çift Anadal 
      Çift anadal programına kayıt olmak isteyen öÄŸrenci, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Dairesi BaÅŸkanlığına baÅŸvuru formu ile baÅŸvurur.
     ÖÄŸrencinin baÅŸvurduÄŸu yarıyıla kadar aldığı lisans programındaki tüm dersleri baÅŸarıyla tamamlamış olması gerekir.
    ÖÄŸrencinin baÅŸka bir çift anadal programına kayıt yaptırmamış olması gerekir. ÖÄŸrenci aynı anda birden fazla çift anadal programına kayıt yaptıramaz. Ancak öÄŸrenci çift anadal programına ek olarak bir yan dal programına da kayıt yaptırabilir. 
     ÖÄŸrenci, çift anadal programına, anadal lisans programının en erken 3. en geç 5. yarıyılın başında baÅŸvurabilir.
     BaÅŸvuru anında anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 2.72/4.00 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında baÅŸarı sıralamasına göre en üst %20'sinde bulunan öÄŸrenciler ikinci anadal diploma programına baÅŸvurabilir.

     Yan Dal
     Yan dal programına kayıt olmak isteyen öÄŸrenci, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Dairesi BaÅŸkanlığına baÅŸvuru formu ile baÅŸvurur.
     ÖÄŸrencinin baÅŸvurduÄŸu döneme kadar aldığı lisans programındaki tüm dersleri baÅŸarıyla tamamlamış olması gerekir. Genel not ortalamasının 2.50/4.00 olması gerekir.
     ÖÄŸrenci, yan dal lisans programına, anadal lisans programının en erken 3. en geç 6. döneminin başında baÅŸvurabilir.


     Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Lisans Çift Anadal ve Yan Dal Uygulama Yönergesi için tıklayınız.  
     Çift Anadal Kontenjanları Ä°çin Tıklayınız.  
     Yan Dal Kontenjanları Ä°çin Tıklayınız.  
     BaÅŸvuru Formu  Ä°çin Tıklayınız.

25.08.2022 Görüntülenme Sayısı: 91