Üniversitemiz bünyesinde 2020-2021 Eğitim Yılı Yaz Okulu uzaktan eğitim yoluyla yapılacaktır.

2020-2021 Eğitim yılı Yaz Okulu ders alma 27-30 Temmuz 2021 ve ücret yatırma işlemleri 27-29 Temmuz 2021 tarihleri arasında uygulanacaktır.  
Üniversitemize kayıtlı olup yaz okulundan ders almak isteyen öğrenciler, Öğrenci Bilgi Sistemine kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile girerek ders kayıt işlemi yapabilirler. 
Diğer yükseköğretim kurumlarına kayıtlı tüm öğrenciler, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde açılan derslere kayıt yaptırmaları mümkündür. 
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yaz Okulu Programları Uygulama Yönergesi 4. Maddesi gereği Öğrenciler 15 krediyi aşmamak üzere ders alabilirler.” hükmü yer almaktadır. 
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrencileri yarıyıllarda alarak başarısız oldukları, alamadıkları, notunu yükseltmek istedikleri dersleri veya üst yarıyıllardan ders alabilirler. Üniversitemize kayıtlı öğrencilerin Üst yarıyıllardan ders alabilmesi için GNO nun 3 ve üzerinde olup, alttan başarısız dersinin olmaması gerekir. (Diğer Yükseköğretim Kurumlarına kayıtlı öğrenciler kendi üniversitelerinin yaz okulu esaslarına tabi olarak ders almaları gerekir.)  
Üniversitemiz Yaz Okulu Programları Uygulama Yönergesinin 5. maddesi gereği bir dersin açılabilmesi için en az 15 öğrencinin kayıt yaptırması gerekir. 
Yaz Okulunda ders ekleme çıkarma eğitim öğretimin başladığı ilk iki gün içinde yapılabilir. Açılmayan dersleri alan öğrenciler almış oldukları dersleri Yaz Okulu Programında yer alan diğer dersler ile değiştirebilirler. Açılan dersleri alan öğrencilerin dersi bırakmaları durumunda bırakılan dersin öğretim ücreti öğrenciye iade edilmez. Öğrencinin açılmayan dersi bırakması durumunda ücretin iadesi öğrencinin başvurması durumunda bildirdiği IBAN numarasına iade edilir. 

Üniversitemiz öğrencisi olup, diğer yükseköğretim kurumlarından  ders alınabilmesi için o dersin Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde açılmamış olması ön şarttır. 

Üniversitemiz öğrencilerinin,   Üniversitemizde açılmamış olan dersi diğer yükseköğretim kurumlarından alabilmesi için ders alınmak istenen programların taban puanı,  üniversitemiz programlarının taban puanına eşit yada yüksek olması gerekir.  

 

T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU AKADEMİK TAKVİMİ
Başlangıç Bitiş  
27 Temmuz 2021 30 Temmuz 2021 Ders Kaydı
02 Ağustos 2021  06 Ağustos 2021 Ders Ekleme Çıkarma ve Danışman Onayı
02 Ağustos 2021 04 Eylül 2021 Yaz Okulu Eğitimi
06 Eylül 2021 09 Eylül 2021 Yaz Okulu Final Sınavları
  10 Eylül 2021 Yaz Okulu Sınav Sonuçlarının Öğrenci Bilgi Sistemine Girilmesi İçin Son Gün
 
  
Yaz Okulu Öğrenim ücretlerini yatırabilmek için ZİRAAT BANKASI ATM'lerin 

"Ödeme İşlemleri"
"Eğitim/Sınav Ödemeleri"
"Üniversite Ödemeleri"
"Anlaşmalı Üni. Ödemeleri"
"Yurtiçi Üniversiteler"
"Lütfen Ödeme Yapacağınız Üniversitenin İl Plaka Kodunu Giriniz" yazan bölüme "80" yazıp "GİRİŞ" tuşuna basınca
"Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi" menüsünden öğrenci numaranızı girerek yatırabilirsiniz. 

ATM'lerden öğrenim ücreti yatırmak için banka hesabınızın bulunması gerekmemektedir "Giriş" tuşuna basarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 


Yaz Okulundan ders alabilmek için TIKLAYINIZ
(Diğer Yükseköğretim Kurumlarına kayıtlı olup, üniversitemizden ders almak isteyen öğrenciler için)

Yaz Okulu Programları Uygulama Yönergesi için TIKLAYINIZ
Yükseköğretim Kurulu Kararı Yaz Okulu Ücretleri için  TIKLAYINIZ
Yaz Okulunda Açılacak Dersler İçin TIKLAYINIZ
Ders İçerikleri İçin TIKLAYINIZ

23.06.2021 Görüntülenme Sayısı: 82813