OKÜ Matematik Bölümü Seminerleri - 4
Date Added :14.11.2023 01:06 Date of Update: 14.11.2023 01:06 App.goruntuleme_sayisi :321

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Matematik Bölümü’nde gelenekselleşen Seminerler serisinin dördüncüsü bölüm öğretim elemanları, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin geniş katılımıyla 9 Kasım 2023 günü Fen Edebiyat Fakültesi II numaralı amfide gerçekleştirildi.

Seminerlerin bu bölümünde bölümümüzde yüksek lisans eğitimini Uygulamalı Matematik alanında sürdürmekte olan Özlem ÖCAL, Oğuzhan Demirel, Özlem CERİT ve Kerem KAÇAR diferensiyel denklemlerin günlük hayatımızdaki yeri, önemi ve uygulamaları konusunda yaptıkları çalışmaları katılımcılarla paylaştılar.

            Seminerin açılış konuşmasını yapan Bölüm Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Durmuş YARIMPABUÇ, bölümümüz öğrencileriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken geçmiş seminerler ve bu bölümde yapılacak sunumlar konusunda bilgiler paylaştı.

 

 

     Açılış konuşmasının ardından ilk olarak Özlem ÖCAL, Nötron Transport Denklemi – Nükleer Enerji” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

        

Nötron transport denkleminin yanı sıra dünyada ve ülkemizdeki nükleer reaktörler ve nükleerden enerji elde etme çalışmalarına sunumunda yer veren Özlem ÖCAL, Mersin Akkuyu’da inşası devam etmekte olan reaktör ile ilgili güncel bilgileri de katılımcılarla paylaştı.

Sunumunda “Çubukların Serbest ve Zorlanmış Uzunlamasına Titreşimleri”ni ele alan Özlem CERİT, sunduğu bir video ile çubuklar ve titreşimin günlük hayatımızdaki yerini, bunlarla ilgili hesaplamaların matematiksel arka planını ve bu konuda yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaştı.

 

Verilen kısa ara ve sunulan ikramların ardından seminer programına devam edildi.

 

Yüksek lisans öğrencilerimizden Oğuzhan DEMİREL, “Sönümlenmiş Titreşimlerin Matematiksel Modeli” başlıklı sunumunda titreşimler konusunda yaptığı etraflıca bilgilendirmenin ardından günlük hayatımızda sıklıkla kullandığımız yaylar ve amortisörler konusunda bilgiler paylaştı.

  

Dördüncü seminerimizin son konuşmacısı olan Kerem KAÇAR, Titreşen Tellerin (Müzik) Matematiksel Modeli” sunumunda müziğin ve notaların diferensiyel denklemlerle ifade edilişine yer verdi. Titreşimlerin matematiksel modellenmesi konusundaki teorik çalışmalarını katılımcılarla paylaşan yüksek lisans öğrencimiz, ilgi ile izlenen sunumunun sonunda bağlama çalarak şarkılar seslendirdi ve uygulamalı olarak titreşimleri katılımcılarla paylaştı.

   

 

Geniş bir katılımla, lisans ve yüksek lisans öğrencilerini bir araya getiren ve Uygulamalı Matematik konusunda bölümümüzde sürmekte olan çalışmaların paylaşıldığı seminer sunumların ardından bir sonraki seminerde buluşmak üzere, iyi dileklerle sona erdi.

 

 

 

Personnel e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema