Fakültemiz Düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" Etkinliklerine Katkı Sağladı
- Our University
- NEWS
- Fakültemiz Düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası"...
Date Added :07.06.2022 10:56
Date of Update: 27.05.2022 00:00
App.goruntuleme_sayisi :769
Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Osmaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulisi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz , Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile akademik personeli ve çok sayıda davetli katıldı.
Cebelibereket Kültür Merkezi’nde fuaye alanında firmalar tarafından oluşturulan stantları gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve protokol üyeleri Osmaniye’ye has yöresel ürünleri inceledi ve bilgiler aldı.
Daha sonra etkinlik için düzenlenen Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını başlıklı panele geçildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan Torun yaptı.
Açılış konuşmasının ardından Girişimci Kadın, Yöresel Yemekler İşletmecisi Tülay Tekbıyık Barutçu da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Önder Yayla moderatörlüğünde panele geçildi. Panelde Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Meral Üzülmez, ‘Türk Mutfağının Sürdürülebilirliği’; Dr. Öğretim Üyesi Mevhibe Terkuran, ‘Türk Mutfağında Gıda Güvenliği ve Gıda Kaynaklı Virüsler’; Öğretim Görevlisi Şeyda Yayla, ‘Yöresel Ürünlerin Türk Mutfağının Tanıtımındaki Yeri’ ve Misafir Öğretim Görevlisi Ergin Fidan ise ‘Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi’ başlıklı sunumları yaptı.
Sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile devam eden panel, protokol üyelerinin panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.
Student
Student Information System (OBS) Academic Supervisor Academic Calender Adjustment Programme Scholarships Course Lists, Credits and Contents Horizontal and Vertical Transition Double Major Programs Minor Programs Part Time Student Undergraduate Curriculum Graduate Programs Student Council Student Clubs Internship Student Satisfaction Survey Alumni Information System and Alumni OpinionsQuality
Quality Commission Quality Policy Organization Chart Our Stakeholders Forms Strategic Plan Self-Assessment Quality Manual Directives Instructions Workflow Scheme Internal Control CONFIDENTAL TASKS Risks Unit Task Descriptions Personnel Task Descriptions Process Cards Service Inventory Public Service Standard Occupational Health and Safety Internal Directive Occupational Health and Safety Internal DirectiveResearch
International
Prospective Student
Sitemizde, 6698 sayılı kanun kapsamında kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.