Adana lezzetlerinin dünyaya tanıtılması ve mutfak mirasının sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasında "6. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" düzenlendi.
Festival kapsamında yapılan “Üniversitelerarası Genç Şefler Yarışması”na üniversitemiz Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 7 kişilik ekiple katılım sağladı. Birçok üniversitenin yarıştığı “Genç Şefler Bireysel Ana Yemek Yarışması”nda hazırladığı yemeklerle, bütün rakiplerini geride bırakan Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Serpil Beytut yarışmanın 1.’si olurken, Kübra Nur Orhan da yarışmanın 3.’sü oldu. Ayrıca yarışmaya, öğrencilerimizden Yasemin Erat, Ömer Faruk Durgun, Mustafa Demir, Mehmet Küçük ve Ömer Türk de katılım sağlayarak; gösterdikleri performans ve hazırladıkları yemekler ile yarışma sonunda düzenlenen törende altın madalya ve çeşitli ödüller aldılar.
Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, yarışmada Osmaniye'yi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden ve başarılarla dönen Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizi ve Dekan öğretim elemanlarımızı Rektörlük makamında misafir ederek tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.