2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı
Date Added :28.04.2024 17:27 Date of Update: 28.04.2024 17:27 App.goruntuleme_sayisi :386
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından düzenlenen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı”, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan açılış törenine; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Üniversitelerin Rektörleri, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu ve Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği Başkan Yardımcısı Doris Herrman ile yabancı ülkelerin kalite ajansı temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Konferansın katılımcıları arasında; Üniversitemizden ise, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Oğuzhan ÇOLAKKADIOĞLU yer aldı. 

Programın açılış konuşmaları kapsamında konuşan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker; daha nitelikli bir akademik hayat için tüm akademisyenlerin katkısıyla ülkemizi daha iyi bir noktaya getirmek için çalıştıklarını ifade ederek, Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı’nın üniversitelerin kurumsal gelişimine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, YÖKAK’ın faaliyetlerine yer verdiği konuşmasında; kurumsal akreditasyon süreçleri, üniversitelerin program akreditasyonları, üniversitelerin uluslararası denklik ve tanınırlığının sağlanması ile kalite ve güvence kültürünün artırılmasına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar ve hedeflere değindi. Üniversitelerin sürdürülebilir şekilde gelişmesi adına sistemlerin kurulmasının önemini ifade eden Kocabıçak; bu doğrultuda YÖKAK olarak üniversitelerin dijital dönüşümüne destek vererek, veri takibi ve analizlerin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini hedeflediklerini ifade etti.
Programın açılış töreninde konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar; evrensel düzeyde geleceğe yön veren yenilikçi ve rekabetçi bir yükseköğretim sistemi kurmayı hedeflediklerini belirterek; uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmak, uluslararası sıralamalardaki üniversite sayısını yükseltmek, akademisyenlerin yer aldığı uluslararası projelerle nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmayı amaçladıklarını ifade etti. Mevcut istatistiklere göre Türkiye'deki üniversitelerin 73'ünün kurumsal akreditasyona sahip olduğunu belirten Özvar, 2027'ye kadar üniversitelerin tamamına yakınının akreditasyon sürecini tamamlamasını beklediklerini söyledi.
Ana teması “Yükseköğretimde Kalitenin İçselleştirilmesi ve İyileştirilmesi” olarak belirlenen ve yükseköğretimde kalite güvencesi alanındaki bilimsel gelişmeleri, yenilikleri, deneyimleri ve farklı bakış açılarını bir araya getirmeyi amaçlayan konferans kapsamında “Kalite Güvencesi Uygulamaları ve Sorunları”, “Kalite Güvencesinin Etkileri”, “Kalite Güvencesinde İyi Uygulama Örnekleri” ve “Kalite Güvencesinin Geleceği” ana başlıklarında oturumlar düzenlendi. 25-26 Nisan tarihlerinde 16 farklı oturumda bildiri ve sunumların gerçekleştirildiği Konferansta uluslararası ve ulusal düzeyde kalite güvencesi ajansları, akreditasyon kuruluşları ve yükseköğretim kurumları gibi paydaşlar bir araya geldi.

Personnel e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema