Fakültemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesinden ‘’19 Mayıs Atatürk ve Türk Gençliği’’ Başlıklı Konferans
Date Added :27.05.2024 22:18 Date of Update: 27.05.2024 22:18 App.goruntuleme_sayisi :301

OKÜ Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen ‘’ Atatürk ve Türk GençliÄŸi’’ baÅŸlıklı konferans, OKÜ Rektörlük Büyük Salon’da gerçekleÅŸtirildi. EtkinliÄŸe, Ä°nsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet DemirtaÅŸ, dekan yardımcıları, akademisyenler ve öÄŸrenciler katıldı.

Saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı’mızın okunmasıyla baÅŸlayan program, Ä°nsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öÄŸretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Fazıl HimmetoÄŸlu’nun sunumuyla devam etti. Doç. Dr. Muhammed Fazıl HimmetoÄŸlu, sunumunda Atatürk’ün hayatı, anıları ve Türk gençlerinin sorumluluklarına deÄŸinerek, "19 Mayıs, hem milli mücadelenin hem de Cumhuriyetin kuruluÅŸunun meÅŸalesinin yakıldığı tarihtir. Åžöyle de bir özelliÄŸi var: Aynı zamanda, Mustafa Kemal Atatürk’ün de doÄŸum günüm dediÄŸi bir tarihdir. Bu bayram hem milli bilincimizi artırıyor hem de bir araya gelmemize vesile oluyor. Bugünkü konumuz da Atatürk ve gençlik aslında. Neden? Atatürk, hem Ä°stiklal Savaşı’nı hem de kurduÄŸu Cumhuriyeti Türk gençliÄŸine emanet ediyor. Kendisi nasıl bir gençlik geçirdi diye baktığımızda; okuyarak, spor yaparak, araÅŸtırarak, bir vazife bilinciyle kendini geliÅŸtirerek, varlığını Türk varlığına armaÄŸan etmiÅŸ bir gençlik geçirdiÄŸini görüyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kültür ve Edebiyat Kulübü öÄŸrencilerimiz tarafından seslendirilen ‘’Ataya Cevap’’, ‘’10 Yıldan Sonra’’, ‘’Vatan Destanı’’, ‘’Mustafa Kemal’i DüÅŸünüyorum’’ adlı ÅŸiirler ve oratoryo sunumu katılımcılar tarafından büyük beÄŸeni topladı.

EtkinliÄŸe katkılarından dolayı konuÅŸmacı Doç. Dr. Muhammed Fazıl HimmetoÄŸlu'na ve öÄŸrencilerimize teÅŸekkür belgesi takdim edildi. Program, günün anısına çekilen hatıra fotoÄŸrafı ile sona erdi.
Personnel e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema