Rektörümüz Osmaniye’nin Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü ve OKÜ’nün Şehre Katkıları Hakkında Konuştu
Date Added :07.01.2024 21:07 Date of Update: 07.01.2024 21:07 App.goruntuleme_sayisi :348

TRT Çukurova Radyosu’nun “Hayatın Ä°çinden” adlı programına katılan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, program sunucusu Muhammet Kalem’in Osmaniye’nin düÅŸman iÅŸgalinden kurtuluÅŸu ve Üniversitenin Osmaniye’ye katkılarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

BaÅŸta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları olmak üzere aziz ÅŸehitlerimizi, gazilerimizi ve bu toprakları bize armaÄŸan eden tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anarak sözlerine baÅŸlayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Osmaniye çok zengin bir kültürel ve tarihsel geçmiÅŸe sahip bir ÅŸehir. Binlerce yıllık bir tarihi var. Hititlerden baÅŸlayarak Romalılara kadar birçok topluma ve medeniyete ev sahipliÄŸi yapmış bir bölgede yer alıyor bu kadim ÅŸehir. Türkler Anadolu’nun fethi ile bölgeye yerleÅŸiyor ve Osmaniye de 12. yüzyıldan itibaren Türk yurdu haline geliyor. Dolayısıyla bu zengin tarihi geçmiÅŸ,  Osmaniye’yi Anadolu’nun önemli tarihi merkezlerinden biri haline getirdiÄŸini rahatlıkla söyleyebiliriz. Milli mücadele döneminde de Osmaniye, özellikle güney cephede, bölgenin tren hattı üzerinde yer alması nedeniyle diÄŸer ÅŸehirlerde yürütülen bağımsızlık mücadelesi açısından da oldukça stratejik bir öneme sahipti.  Bu baÄŸlamda hem kültürü hem de ülke savunması için büyük bir öneme sahip olan Osmaniye, tarihiyle, kültürüyle, doÄŸasıyla ön plana çıkan kentlerden biri. Üniversitemiz de tüm bu deÄŸerlerin gün yüzüne çıkmasında ve geliÅŸtirilmesinde önemli bir rol üstleniyor.” dedi.
Osmaniye'nin enerji ihtisas endüstri bölgesi olması ve çeÅŸitli önemli altyapılara ev sahipliÄŸi yapmasının üniversitemizi bölge için stratejik bir konuma taşıdığından söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, "Rafinerilerden, petrokimya tesislerine, limanlardan enerji santrallerine kadar birçok sektörde nitelikli istihdam ve danışmanlık hizmetleri sunarak bölge ekonomisine katkı saÄŸlamaktayız." dedi.
OKÜ olarak Osmaniye'nin tarihsel ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak adına çalışmaları sürdürdüklerini de ifade eden Uzun, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızla birlikte üniversitemiz tarafından sürdürülen Kastabala Antik Kenti’ndeki arkeolojik kazı çalışmalarının da çok deÄŸerli olduÄŸunu söyleyebilirim. Bu baÄŸlamda Kastabala Antik Kent'te her geçen gün yeni bulguları ortaya çıkarmaya devam ederken, Adana KarataÅŸ'ta Magarsuz Antik Kenti'nde ve Ä°zmir'de de kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu ve benzeri çalışmalarımızla geçmiÅŸi anlamak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına üzerimize düÅŸen sorumluluÄŸu yerine getiriyoruz. Ayrıca, üniversitemiz ve öÄŸrenci kulüplerimiz tarafından düzenlenen kültürel etkinliklerle Osmaniye halkına hitap etmeye devam ediyoruz. SöyleÅŸilerden konserlere, tiyatro gösterimlerinden spor organizasyonlarına kadar geniÅŸ bir yelpazede gerçekleÅŸen etkinliklerle ÅŸehrin sosyalleÅŸmesine elimizden geldiÄŸince katkıda bulunuyoruz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Unutulmamalıdır ki, bugün bu sosyal ve ekonomik faaliyetlerin yürütülebilmesinin yanı sıra ülkece sahip olduÄŸumuz kazanımlar, geçmiÅŸteki fedakarlıkların bir sonucudur. Böyle anlamlı bir günde düzenlenen bu program vesilesiyle de Osmaniye'nin düÅŸman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 102. yıl dönümünü tekrardan kutluyor, Osmaniyelilere birlik ve beraberlik içinde nice mutlu ve saÄŸlıklı yıllar diliyorum.” diyerek üniversitemizi yakından takip ederek çalışmalarımızın tanıtımı hususunda destek olan TRT Çukurova Radyosu'na teÅŸekkür etti.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema