Rektörümüz Özel Gereksinimli Çalışanlarımız ile Bir Araya Geldi
Date Added :04.12.2023 21:39 Date of Update: 04.12.2023 21:39 App.goruntuleme_sayisi :529

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, özel gereksinimli çalışanlarımız ve OKÜ  Engelsiz Gelecek Kulübü temsilcileri ile bir araya gelerek onların sorun ve taleplerini dinledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla özel gereksinimli çalışanlarımız baÅŸta olmak üzere Engelli ÖÄŸrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Sorumlusu ÖÄŸr. Gör. Mehmet Aslan, aktif öÄŸrenci kulüplerimizden Engelsiz Gelecek Kulübü Danışmanı ÖÄŸr. Gör.Mehmet Işıker ve Kulüp BaÅŸkanı Elvan Tan ile Rektörlük Senato Salonu'nda bir araya geldi. Üniversitemizin engelsiz gelecek vizyonu doÄŸrultusunda gerçekleÅŸtirilen toplantıda, etkin ve fırsat eÅŸitliÄŸinin saÄŸlanabildiÄŸi eÄŸitim-öÄŸretim ortamının önemi vurgulandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun,  "Üniversitemiz her zaman özel gereksinimli bireylere saÄŸladığı kolaylıklarla adından söz ettiren örnek bir üniversite olmuÅŸtur. Bu baÄŸlamda üniversitemiz, YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığı tarafından verilen Engelsiz Üniversiteler 1.lik Ödülü'ne sahip olmuÅŸ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleÅŸtirilen "EriÅŸilebilirlik Ödülleri"nde de eriÅŸilebilir üniversiteler kategorisinde, halk oylamasıyla 1.ciliÄŸe hak kazanmıştır.

Üniversitemizde bu yönde kolaylaÅŸtırıcı ve faydalı çalışmalarımızı artırarak sürdüreceÄŸiz. Özel  gereksinimli öÄŸrenci ve çalışanlarımıza destek olmaya, yaÅŸamlarını kolaylaÅŸtırmaya devam edeceÄŸiz." dedi.

Topantıda, özel gereksinimli çalışanlarımızın daha verimli ve rahat çalışabilmeleri için neler yapılabileceÄŸi, öÄŸrencilerimizin daha etkin bir kampüs ve üniversite deneyimi yaÅŸayabilmeleri yönündeki beklentileri ve üniversitemizdeki  destek hizmetleri konuları ele alındı.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, taleplerin deÄŸerlendirileceÄŸini ve uygun adımların atılacağını belirterek konuklarına teÅŸekkür etti.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema