Rektörümüz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 85. Yıl Dönümü Dolayısıyla İlimizde Düzenlenen Törene Katıldı
Date Added :10.11.2023 20:00 Date of Update: 10.11.2023 20:00 App.goruntuleme_sayisi :580

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla Osmaniye’de düzenlenen anma törenine katıldı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’un dışında Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz,  12’nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı TuÄŸgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye BaÅŸkanı Kadir Kara, Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Murat Karabulut, kamu kurum ve kuruluÅŸları il müdürleri, sivil toplum kuruluÅŸları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öÄŸretmen ve öÄŸrenciler ile vatandaÅŸlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye BaÅŸkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla baÅŸladı. Daha sonra Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat saati olan 09.05’te Bayrağımız yarıya indirilerek 2 dakikalık saygı duruÅŸunda bulunuldu ve ardından Ä°stiklal Marşımız okundu.

Törenin devamında Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, ÅŸeref defterini imzaladı. Vali Yılmaz, “Hayatı boyunca gösterdiÄŸi bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde gücünü her zaman Türk Milleti'ne olan inanç ve güveninden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85. yıl dönümünde bir kez daha ÅŸükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Ebediyete intikal eden Åžehitlerimize ve Gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum." dedi. 

Anma töreni, Osmaniye Kültür, Sanat ve Kongre Merkezinde devam etti. Tören öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve protokol mensupları Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi öÄŸrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk”  konulu resim sergisini gezdiler.

Osmaniye Kültür, Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen anma töreninde Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi öÄŸrencisi  Ecem Irmak Arık tarafından okunan "Mustafa Kemal" isimli ÅŸiirin ardından "100. yılda Cumhuriyetimiz ve Atatürk Sevgimiz" isimli kısa film gösterildi. Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi öÄŸrencisi Ä°pek Abay tarafından "Orada Bir Mustafa Kemal Var" adlı ÅŸiirin okunmasının ardından Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi öÄŸrencileri Atatürk konulu oratoryo sergilediler ve "Atatürk Ölmez" adlı kısa film gösterimi yapıldı. Anma Töreni Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi Korosu’nun Atatürk’ün sevdiÄŸi ÅŸarkıları seslendirmesi ile son buldu.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema