Rektörümüz Enerji Sektöründe Genç İstihdamı Projesi Hakkında Bilgi Verdi
Date Added :24.08.2023 18:03 Date of Update: 24.08.2023 18:03 App.goruntuleme_sayisi :647

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 24 AÄŸustos 2023 PerÅŸembe günü saat 15.20’de TRT Çukurova Radyosu’nun "Genç YaÅŸam" adlı programının konuÄŸu oldu. TRT Çukurova Radyosu’nun sorularını yanıtlayan Rektör Uzun, üniversitemiz tarafından hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca kabul edilen ‘‘Yenilebilir Enerji Sektöründe- Akıllı Åžebeke Sisteminde Genç Ä°stihdamı’’ baÅŸlıklı proje hakkında detaylı bilgiler verdi.

Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa BirliÄŸi Mali Yardımlar Daire BaÅŸkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen ‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe-Akıllı Åžebeke Sisteminde Genç Ä°stihdamı’’ adlı proje hakkında soruları yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, bölgesel kalkınma açısından istihdamın artırılmasının önemine vurgu yaparak ‘’Özellikle bölgemizde çok sayıda enerji tesisi var ve burada da ciddi bir istihdam ihtiyacı var. Biz de bu bölgenin önemli üniversitelerinden birisi olarak istihdam ihtiyacına yönelik talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Gençlerimizin akıllı sistemler ve network sistemlerinde deneyimli bir sektör elemanı olarak yetiÅŸmeleri için bu tip projeleri oldukça önemsiyoruz.’’ dedi.

21-29 YaÅŸ Aralığındaki 100 Genç Yenilenebilir Enerji Sektöründe Ä°stihdam Edilecek

Enerjinin günümüzde çok önemli bir olgu olduÄŸundan ve stratejik niteliÄŸinden bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, projenin detaylarına deÄŸinerek ‘’Bu proje ile 100 genç enerji sektöründe istihdam imkânı bulacak. Kursiyerler 20 kiÅŸilik gruplar halinde mesleki kurslara dahil olacaklar ve akıllı ÅŸebekelerdeki yenilenebilir enerji sektörüne yönelik mesleki becerilerini geliÅŸtirirken aynı zamanda biraz önce bahsettiÄŸimiz gibi istihdam edilme fırsatını da burada saÄŸlamış olacaklar.’’ dedi.

BaÅŸvuru Kriterlerinde Cinsiyet EÅŸitliÄŸine Dikkat Edilecek

Projenin baÅŸvuru kriterlerinden de bahseden Rektörümüz Prof.  Dr. Turgay Uzun, ‘’Özellikle mühendislik fakülteleri, teknoloji fakülteleri ile meslek yüksekokulu mezunlarımız projeye baÅŸvurabilir. Elektrik teknolojisi alanındaki arkadaÅŸlarımızın da akademik bir altyapıya sahip olmalarını bekliyoruz. BaÅŸvuru kriterlerinde kursiyerlerin yarısının kadın olmasına dikkat edeceÄŸiz. Özellikle kadınların bu sektörde de artmasını amaçlıyoruz. Yine dezavantajlı gençler için %30 engelli gençler için ise %15’lik bir kontenjan ayrılacak.’’ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, ilgilerinden dolayı TRT Çukurova Radyosu’na teÅŸekkür ederek iyi yayınlar diledi.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema