Üniversitemizde Osmaniye’de Milli Mücadele Başlıklı Konferans Düzenlendi
Date Added :06.01.2023 23:28 Date of Update: 06.01.2023 23:28 App.goruntuleme_sayisi :892

Üniversitemiz tarafından düzenlenen Osmaniye’de Milli Mücadele baÅŸlıklı konferans üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda gerçekleÅŸtirildi. 

7 Ocak Osmaniye’nin düÅŸman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programa  Osmaniye Milletvekili Mücahit DurmuÅŸoÄŸlu, Osmaniye 25-26. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye Garnizon Komutanı ve 39.Mknz.  P. Tug. K.Yrd. T. Albay Hakan KocabaÅŸ, Osmaniye Belediye BaÅŸkan Vekili Hulisi AkkuÅŸ, Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay,  üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp, il baÅŸkanları, il müdürleri, sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileri, üniversitemiz dekan ve müdürleri, akademik ve idari çalışanlarımız ile çok sayıda öÄŸrencimiz katıldı. 

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’mızın okunması ile baÅŸlayan programın açılış konuÅŸmasını Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay yaptı.

Günay, “Türkiye Cumhuriyeti’nin muhafazası ve ayakta kalması için mücadele edeceÄŸiz, çalışacağız. Yıl dönümlerini geçiÅŸtirmeyeceÄŸiz. Ne yapmalıyızı düÅŸünerek bu toplantıları deÄŸerlendirmemiz gerekiyor. Böyle güzel bir organizasyonu gerçekleÅŸtirdiÄŸi için de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne teÅŸekkür ediyorum.” dedi. 

Daha sonra üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ÖÄŸretim Üyesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ebru Güher, Osmaniye’de Milli Mücadele baÅŸlıklı sunumunu gerçekleÅŸtirdi.

Doç. Dr. Ebru Güher, “Sömürmeyi medeniyet zanneden Fransızlara karşı ve bu topraklarda her türlü mezalimi yapıp devlet kurmak isteyen Ermenilere karşı büyük mücadele verilmiÅŸtir. Yıllarca süren savaÅŸlar vardı, kıtlıklar vardı, sefalet vardı. Bir de bu yetmezmiÅŸ gibi bu yöre halkı iÅŸgal acısını maalesef yaÅŸadı.” dedi.

Güher, “Çukurova’ya baktığımız zaman, Çukurova toprakları hepimizin bildiÄŸi gibi öz ve öz Türk topraklarıdır. Türk toprakları olan bu yerde geleceÄŸe güvenle bakabilmemiz için mutlaka geçmiÅŸi çok iyi bilmemiz lazım. Gelecek nesillere, çocuklarımıza öÄŸretmemiz gerekiyor. Dolayısıyla atalar yurdu olan bu toprakların tarihinin ve kültürünün araÅŸtırılması bizler için kutsal bir görevdir.” diye konuÅŸtu.

Sunumun sonrasında Osmaniye Milletvekili Mücahit DurmuÅŸoÄŸlu, günün anısına hazırlanan teÅŸekkür belgesini ve çiçeÄŸi üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Güher'e takdim etti.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema