Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Ünal’ın TÜBİTAK 2218 Projesi Onaylandı
Date Added :05.12.2022 23:30 Date of Update: 05.12.2022 23:30 App.goruntuleme_sayisi :988

TÜBÄ°TAK 2218 Doktora Sonrası Yurt içi AraÅŸtırma Projesi'nin üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine MühendisliÄŸi Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Åžaban Ünal danışmanlığında yürütülmesi TÜBÄ°TAK tarafından onaylandı.

Tarsus Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ÖÄŸretim Üyesi Dr. Muhammed Nasıf Kuru’nun yürütücüsü olduÄŸu “Boru Demetlerinde Dairesel ve Dairesel Olmayan Kesite Sahip Boruların Kullanılmasının Entropi Üretimi Küçültme Yöntemi ile Optimizasyonu ve Deneysel Olarak Ä°ncelenmesi” baÅŸlıklı proje, üniversitemiz  Mühendislik Fakültesi Makine MühendisliÄŸi Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Åžaban Ünal’ın danışmanlığında gerçekleÅŸtirilmesi TÜBÄ°TAK tarafından onaylanmıştır. Bu kapsamda araÅŸtırmacıya yapacağı proje çalışmalarında gerekli olan ve kurumumuzda bulunan alt yapı ve ölçüm cihazı desteÄŸi saÄŸlanacaktır.  Proje bütçesi 90.000 TL olup, 24 ayda tamamlanması planlanmıştır.

Proje kapsamında ısıtma, soÄŸutma, havalandırma, enerji üretimi, elektronik çiplerin soÄŸutulması ve otomotiv gibi birçok alanda yaygın bir ÅŸekilde kullanılan boru demeti ÅŸeklindeki ısı deÄŸiÅŸtiricilerinde, bilinen geometrik profiller (silindir/elips/kama) için entropi üretimi ve hacmin minimum olduÄŸu, en uygun geometrik profilin sayısal optimizasyon çalışmaları ve deneylerinin yapılması, optimizasyon sonucuna göre yeni bir boru profilinin elde edilmesi ve elde edilen boru profiline ait deneysel çalışmaların yapılması hedeflenmektedir.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema