Rektörümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün
Date Added :24.11.2022 18:51 Date of Update: 24.11.2022 18:51 App.goruntuleme_sayisi :955

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen 24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü kutlama  programına katıldı.

Programa Rektörümüz  Prof. Dr. Turgay Uzun'un yanı sıra, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan KocabaÅŸ, Belediye BaÅŸkanı Kadir Kara, Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Murat Karabulut, Baro BaÅŸkanı Mehmet Karakoç, Vali Yardımcısı Vekili UÄŸur Muzaffer Çam, Ä°l Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ä°lkay Gül, Ä°l Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk OkumuÅŸ, kamu kurum ve kuruluÅŸları il müdürleri, sivil toplum kuruluÅŸları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öÄŸretmenler ve öÄŸrenciler katıldı. 

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tören öncesinde öÄŸretmenler günü dolayısıyla hazırlanan resimlerden oluÅŸan sergiyi gezdi.

Serginin gezilmesinin ardından Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Salonu’ndaki törene geçildi.

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşımızın okunması ile baÅŸlayan törenin devamında konuÅŸan Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Aydın Albak, tüm öÄŸretmenlerimizin öÄŸretmenler gününü kutlayarak baÅŸladığı konuÅŸmasına ÅŸöyle devam etti, “Sözlerime baÅŸlamadan önce yakın zamanda hain terör saldırıları sonucunda Taksim'de ÅŸehit olan öÄŸretmenimiz Arzu Özsoy'u, Karkamış'ta ÅŸehit olan AyÅŸenur Alkan'ı ve hayatlarını kaybeden çocuklarımızı ve vatandaÅŸlarımızı rahmetle anıyor ve acılı ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diledi.

Törende konuÅŸan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuÅŸmada, tüm öÄŸretmenlerimizin 24 Kasım ÖÄŸretmenler Gününü kutlayarak, "GeleceÄŸi inÅŸa eden siz deÄŸerli öÄŸretmenlerimiz, insan hayatında anne, babadan sonra en büyük etki eden sizlersiniz. Günümüzün belirlenmesinde ve geleceÄŸin ÅŸekillenmesinde sanatçısı da mühendisi de yapımcısı da öÄŸretmenlerimizdir. Siz deÄŸerli öÄŸretmenlerimizin mesleÄŸe olan heyecanı, geleceÄŸimizi inÅŸa edecek olan çocuklarımıza olan adanmışlığı ve içindeki sevgi hiç bitmemeli. EÄŸer iÅŸimize gelirken heyecanımızı kaybettiysek baÅŸarılı olamayız, çocuklara sevgimiz yoksa yine baÅŸarılı olamayız. Siz baÅŸarılı olamazsanız millet baÅŸarılı olamaz. Sizlerin baÅŸarılı olmaktan baÅŸka çaresi yok. SorumluluÄŸunuz ağır, bu sorumluluÄŸu taşımak her yüreÄŸe kolay deÄŸil. Ama siz bu kutlu yola çıkarken bunun meÅŸakkatli olduÄŸunu, zorlu, engebeli ve çetin bir yol olduÄŸunu bilerek çıktınız. Çıktığınız bu yolda baÅŸarılar diliyorum, Allah yolunuzu hep açık etsin, baÅŸarınız daim olsun." dedi.
  
Kutlama programının devamında Milli EÄŸitim Bakanı sayın Mahmut Özer'in kutlama mesajı okundu.

Saimbey Ortaokul ÖÄŸretmeni Mehmet Sezer'in "ÖÄŸretmenime" adlı ÅŸiiri okumasının ardından, öÄŸretmen temalı ÅŸarkılardan oluÅŸan müzik dinletisi sunuldu. Göreve yeni baÅŸlayan öÄŸretmenlerin yemin töreni ile devam eden programda Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü tarafından hazırlanan "24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü" isimli kısa film gösterildi.

Törenin devamında emekli öÄŸretmenlerimiz adına MareÅŸal Fevzi Çakmak Ortaokulu Emekli Müdürü Kanber Avcı konuÅŸma yaptı. 
 
KonuÅŸmanın ardından emekli öÄŸretmenler Kanber Avcı, Zeynep Çelik ve Emin Sefer ile yakın zamanda vefat eden emekli öÄŸretmen Muhammet AkdoÄŸan'ın ailesine hizmet ÅŸeref belgeleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.

Programın son bölümünde 24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü vesilesiyle il genelinde düzenlenen "Gönül Bahçıvanı" isimli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi. 

Programın düzenlenmesinde emeÄŸi ve katkısı olan herkese teÅŸekkür eden Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, bütün  öÄŸretmenlerin öÄŸretmenler gününü kutladı.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema