Üniversitemiz Öğretim Üyesi Uluslararası En İyi Araştırmacı Ödülü’ne Layık Görüldü
Date Added :28.04.2022 16:39 Date of Update: 28.04.2022 16:39 App.goruntuleme_sayisi :2061

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda MühendisliÄŸi Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Halef Dizlek’ten büyük baÅŸarı. Doç. Dr. Halef Dizlek, World Research Council (Dünya AraÅŸtırma Konseyi) ve ISSN International Research Awards 2022 (IIRA-2022; ISSN Uluslararası AraÅŸtırma Ödülleri)'nin her yıl ortaklaÅŸa olarak düzenlediÄŸi "Uluslararası En Ä°yi AraÅŸtırmacı Ödülü’ne (INTERNATIONAL BEST RESEARCHER AWARD) çalışma alanında layık görüldü.

Söz konusu çalışmayla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Halef Dizlek, “ Bu çalışmamızda, %20.6 gibi oldukça yüksek düzeyde süne-kımıl hasarına uÄŸramış ve bu suretle artık ekmeklik/makarnalık buÄŸday olma vasfını yitirmiÅŸ, ancak hayvan yemi olarak deÄŸerlendirilebilecek nitelikteki buÄŸdayların ekmeklik kalitesini doÄŸal yöntemlerle, hamurun yoÄŸurma ve fermantasyon koÅŸullarında uygun modifikasyonlar yaparak, iyileÅŸtirdik/ıslah ettik. Böylece yüksek düzeyde böcek hasarına uÄŸramış buÄŸdayların ekonomiye tekrar kazandırılmasını saÄŸladık.” diye konuÅŸtu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “2022 yılı Uluslararası En Ä°yi AraÅŸtırmacı Ödülü'ne, 2021 yılının son çeyreÄŸinde Elsevier yayın evinin prestijli dergilerinden Journal of Cereal Science’da yayınlanan “Improvement bread characteristics of high-level sunn pest (Eurygaster integriceps) damaged wheat by modification in kneading and fermentation conditions” baÅŸlıklı makalesiyle layık görülen Doç. Dr. Halef Dizlek’i kutluyor, baÅŸarılarının devamını diliyorum.” dedi.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema