İlimizin İlk Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi Açıldı
Date Added :22.04.2022 21:38 Date of Update: 22.04.2022 21:38 App.goruntuleme_sayisi :1184

Çocukların farklı oyuncaklardan yararlanmalarına, sorumluluk duygularını ve sosyalleÅŸme becerilerini artırmalarına katkı saÄŸlamak amacıyla Osmaniye Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü ve Üniversitemiz iÅŸ birliÄŸi ile Dede Korkut Ä°lkokulu’nda Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi açıldı. 

Fikir sahibi ve küratörü Üniversitemiz ÖÄŸretim Görevlisi Celil Atasever olan ve Atasever’in danışmanlığını yaptığı OKÜ Genç-Ä°z Kulübü öÄŸrencilerinin katkılarıyla hazırlanan “Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi”nin açılış programı Samet Aybaba Spor Lisesi öÄŸrencilerinin bando gösterisi ile baÅŸladı.

Programa Dede Korkut Ä°lkokulu öÄŸrencilerinin Halk Oyunları gösterisi ile devam edildi.

Daha sonra Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet BaÅŸsavcı Vekili Murat Karabulut, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Aydın Albak ile Dede Korkut Ä°lkokulu idareci, öÄŸretmen ve öÄŸrencilerinin katılımıyla Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi açılışı gerçekleÅŸtirildi.

Katılımcılara Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi hakkında bilgi veren Üniversitemiz ÖÄŸretim Görevlisi Celil Atasever, “Çocukların emanet almayı, paylaÅŸmayı, zarar vermemeyi, sorumluluk almayı öÄŸreneceÄŸi ve geliÅŸimlerine önemli katkı saÄŸlayacağını düÅŸündüÄŸümüz Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi’nde oyuncaklar, kütüphane çalışma sisteminde olduÄŸu gibi çocuklara ödünç verilebilecek. Aile çocuÄŸu ile birlikte gelip oyuncak kütüphanesinden oyuncak alabilecek. Çocuk oyuncakla belli bir süre oynadıktan sonra oyuncağı iade edecek ve yeni bir oyuncak alabilecek. Oyuncaklar doÄŸal ve saÄŸlıklı materyallerden üretildiÄŸi için çocuk güven içinde oynayacak. Oyuncak kütüphanesinde bulunan geleneksel Türk oyuncaklarıyla kendi kültürümüze ait unutulmaya yüz tutmuÅŸ oyunlar ve oyuncaklar tekrar çocukların dünyasında yer alacak.” dedi.
  
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç
 Yılmaz, “Çocuklarımızın geliÅŸimine katkı saÄŸlaması adına anlamlı bulduÄŸumuz Ekolojik Oyuncak Kütüphanesi’nin kurulmasında emeÄŸi geçen Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne, Ä°l Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü’ne, ÖÄŸretim Görevlisi Celil Atasever’e, Genç-Ä°z Kulübü üyelerine ve katkı saÄŸlayan herkese teÅŸekkür ediyorum.” dedi.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema