Uluslararası İlişkiler Araştırma Topluluğu’ndan Bölgesel Güç Türkiye Paneli
Date Added :07.04.2022 21:13 Date of Update: 07.04.2022 21:13 App.goruntuleme_sayisi :1170

Üniversitemiz Uluslararası Ä°liÅŸkiler AraÅŸtırma TopluluÄŸu tarafından düzenlenen ve yönlendiriciliÄŸini Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yaptığı  “Bölgesel Güç Türkiye” baÅŸlıklı panel geniÅŸ katılımla gerçekleÅŸtirildi.

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan panele Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Hulisi AkkuÅŸ, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası BaÅŸkanı Devrim Murat Aksoy, kamu kurumlarının il müdürleri,  Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öÄŸrencisi ve davetli katıldı.

15 Temmuz Åžehitler Amfisi’nde gerçekleÅŸen panele, TBMM 25. Dönem ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy ile Osmaniye Milletvekilleri Mücahit DurmuÅŸoÄŸlu ve Ä°smail Kaya’nın telgraflarının okunmasıyla devam edildi. 

Daha sonra panelde  “Türkiye’nin Arap Dünyası ve Afrika Politikaları” baÅŸlıklı sunumu Ä°stanbul Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi ORSAM BaÅŸkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, “DoÄŸu Akdeniz ve Kıbrıs’ın Jeopolitik Önemi” baÅŸlıklı sunumu Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Ulvi Keser ve “Rusya-Ukrayna Krizinin Siyasi ve Ekonomik Etkileri” baÅŸlıklı sunumu ise Gaziantep Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe yaptı. 

Sunumların ardından günün anısına plaketleri Ä°stanbul Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi ORSAM BaÅŸkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal ve Girne Amerikan Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Ulvi Keser’e Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe’ye ise Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun takdim etti.

Panel sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, TRT Muhabirinin sorularını yanıtlayarak Bölgesel Güç Türkiye paneli hakkında bilgiler verdi. 

Bölgesel Güç Türkiye baÅŸlıklı panelin tekrarını Üniversitemizin youtube sayfası üzerinden https://youtu.be/PFZCsHQXTCY linkinden izleyebilirsiniz.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema