Üniversitemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Paneli Düzenlendi
Date Added :03.12.2021 19:43 Date of Update: 03.12.2021 19:43 App.goruntuleme_sayisi :1222

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Üniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü tarafından “3 Aralık Dünya Engelliler Günü Paneli” düzenlendi.

15 Temmuz Åžehitler Amfisi’nde düzenlenen panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Hüseyin AzizoÄŸlu, Ä°l Jandarma Komutanı Albay Zafer Tombul, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, BESYO Müdürü Dr. ÖÄŸretim Üyesi KürÅŸat Hazar,  Osmaniye Engelliler Platformu BaÅŸkanı Haydar Aktürk, 6 nokta Körler DerneÄŸi BaÅŸkanı Necdet Yılmazer, Osmaniye Zihinsel Engellilere Destek DerneÄŸi BaÅŸkanı Zahide Aktürk, Üniversitemiz akademik ve idari personel ile çok sayıda engelli vatandaÅŸ ve Üniversitemiz öÄŸrencileri katıldı. 

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan panelde açılış konuÅŸmalarını Üniversitemiz Sosyal Hizmet Kulübü BaÅŸkanı Feyza Yürük,  Üniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun yaptı.

Üniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı BaÅŸkanı Dr. ÖÄŸretim Üyesi Zeynep Tekin Babuç, “3 Aralık Dünya Engelliler gününde vurgulanması gereken önemli mesajlardan biri engelliÄŸe yönelik toplumsal bakış açısını ÅŸefkat ve acıma duygularından arındırıp, bireyin temel hak ve özgürlükleri odağına taşımamız gerektiÄŸidir. Özel gereksinimli bireylerin ihtiyacı bu anlamlı günde duygusal mesajlarla anılmaktan ziyade, onların toplumsal yaÅŸama ve iÅŸ yaÅŸamına eÅŸit ve adil ÅŸekilde dahil olmalarını zorlaÅŸtıran tüm engellerin azaltılması ve bilgi teknolojileri, saÄŸlık, eÄŸitim, adalet gibi hizmetlere eriÅŸimlerinin kolaylaÅŸtırılmasıdır.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, Dünya Engelliler Günü, farkındalık yaratmak adına bütün dünyada çeÅŸitli etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye'de de aynı ÅŸekilde bütün kamu kurumları, devlet kurumları, üniversiteler bütün imkânları ile engelli vatandaÅŸlarımızın imkanlarını iyileÅŸtirmek adına faaliyetlerde bulunuyorlar. Bizim de üniversitemizin burada özel bir yeri var. Tabiki uzunca bir süredir ‘engelsiz üniversite’ adına çok önemli faaliyetler çalışmalar yapıyoruz. Altyapı imkânlarımızı geliÅŸtiriyoruz ve geliÅŸtirmeye devam edeceÄŸiz. Ben engelli ifadesini de çok doÄŸru bulmuyorum çünkü engel dediÄŸimiz zaman bu fiziksel ve ruhsal çok geniÅŸ bir kategoriye iÅŸaret ediyor bu haksız ve yanlış bir tanımlama çünkü eÄŸer biz hayatın içinde yeralmalarını,   iÅŸgücüne katılmalarını, ortak bir toplumda güçlü bir birey olmalarını arzu ediyorsak aslında burada bir engelden söz edemeyiz.  Önemli olan burada hepimizin el ele vererek bütün imkânlarımızı kardeÅŸlerimizin, vatandaÅŸlarımızın hizmetine sunarak daha iyi bir noktaya getirmek. Ben bu anlamıyla buna katkı saÄŸlayan bütün arkadaÅŸlarımıza baÅŸta Sosyal Hizmet Bölümümüzdeki  arkadaÅŸlarıma ve yine bu faaliyetlere destek veren bütün konuÅŸmacılara teÅŸekkür ediyorum. Ä°nÅŸallah bundan sonraki faaliyetlerimiz bu anlamıyla artarak devam edecektir.” diye konuÅŸtu.

Açılış konuÅŸmalarından sonra panele geçildi. Panelin yönlendiriciliÄŸini Üniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç yaptı.

Panelde, Osmaniye Rehberlik ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürü Psikolojik Danışman Ali Boyraz, “Panelde Güçlü Yönlerimiz ve Yapabileceklerimiz 1” baÅŸlıklı sunumu yaparken Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler Ä°l MüdürlüÄŸünden Sosyal Hizmetler Uzmanı Derya Arpag, “Destek Çalışmaları”, Çukurova Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi Özel EÄŸitim Bölüm BaÅŸkanı Doç. Dr. OÄŸuzhan Kırdök, “GeçmiÅŸten GeleceÄŸe Özel Gereksinimli Bireylere Toplumsal Yaklaşım”, Sena Kayalı Özel EÄŸitim Uygulama Okulu ÖÄŸretmeni Psikolojik Danışman Esin Ä°nce, “Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Farkındalık”, Üniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü BaÅŸkanı Doç. Dr. OÄŸuzhan ÇolakkadıoÄŸlu, “Güçlü Yönlerimiz ve Yapabileceklerimiz 2” ve Ümit BozdoÄŸan, “Toplumsal Önyargılar ve EriÅŸilebilirlik Sorunları” baÅŸlıklı sunumlar yaptı. 

Sunumlardan sonra soruların cevaplanması ile devam eden panel Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun'un, Rektör Yardımcımız Panel Yönlendiricisi Prof.  Dr. Alpaslan Dayangaç'a ve  konuÅŸmacılara   teÅŸekkür belgesi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema