Rektörümüzden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yemeği
Date Added :03.12.2021 18:20 Date of Update: 03.12.2021 18:20 App.goruntuleme_sayisi :1041

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Üniversitemiz Lezzet Vadisi’nde Engelli Dernekleri ve üyeleri ile üniversitemiz engelli personeli ve öÄŸrencileri  onuruna verilen yemekte bir araya geldi. 

YemeÄŸe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve Prof. Dr. CoÅŸkun Özalp, Engelliler Platformu BaÅŸkanı Haydar Aktürk,  Engelliler Platformu Düziçi Temsilcisi Ä°lyas YiÄŸit, 6 Nokta Körler DerneÄŸi BaÅŸkanı Necdet Yılmazer, Ä°ÅŸitme Engeliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Hüseyin Hakat, Cebelibereket Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°smail Dinçer, Down Sendromlular DerneÄŸi BaÅŸkanı Sultan Erat, Müftülük Temsilcisi Sultan Yıldız, Üniversitemiz Engelli ÖÄŸrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi Sorumlusu Mehmet Arslan, Üniversitemiz daire baÅŸkanları, akademisyenler, engelli idari personeli ve OKÜ Engel-Siz Gelecek Kulübü öÄŸrencileri ve çok sayıda dernek üyeleri katıldı. 

Programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun kısa bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Bugün Dünya Engelliler Günü ile ilgili farkındalığın oluÅŸturulması adına çok önemli bir gün, bugünü biz de çeÅŸitli etkinliklerle üniversitemizde deÄŸerlendiriyoruz. Halkımızın, Üniversitemizin, tüm insanlarımızın bugün de engelli kardeÅŸlerimizin durumlarıyla gelecekleri ve hayatlarını kolaylaÅŸtırmalarıyla ilgili geliÅŸmelere, iyileÅŸtirmelere ve sorunlara yönelik farkındalık oluÅŸturma noktasında faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.” dedi.

Her ülkenin kendi imkanları doÄŸrultusunda engelli vatandaÅŸlarının daha iyi hayat standardına sahip olması için önlemler aldığını da belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Devletimiz ve devletimizin bütün kurumları bu baÄŸlamda engelli vatandaÅŸlarımızın daha iyi hayat ÅŸartlarına sahip olması için çalışıyoruz. Engelsiz Üniversite olarak adımızı  duyurduk ve bu yönde  Engelsiz Üniversite Ödülüne sahibiz. ÖÄŸrencilerimizin dersliklere girmesi okuldaki bütün faaliyetlere katılabilmesi noktasında fiziki ÅŸartlarımızı daha iyi nasıl iyileÅŸtirebiliriz bunun üzerinde yoÄŸunlaÅŸtık. Bunun da ödülünü almış olduk. Yalnız bu yeterli deÄŸil kendi fiziksel ÅŸartlarımızı personelimizin bilinç düzeyini arttırmak adına da sürekli çalışmalarımız, incelemelerimiz devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de daha iyi noktada olacağız.” diye konuÅŸtu. 

Daha sonra da Engelliler Platformu BaÅŸkanı Haydar Aktürk kısa bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi. Aktürk, yıllardan beri üniversite ile ortak çalışmalarımız var. Yaptığımız çalışmalar sonunda Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Türkiye çapında eriÅŸilebilirlik konusunda ödül aldı ve biz de bundan dolayı gurur duyuyoruz. Osmaniye'de engellilerin sesi olmak, görmeyen gözleri olmak, duymayan kulakları olmak yani engellilerle toplum arasında bir baÄŸ kurmak istiyoruz. ” diye konuÅŸtu.

Programda Üniversitemiz Engel-Siz Kulübü üyeleri, SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ÖÄŸretim Görevlisi Mehmet Işıker’in sözlerini yazdığı bir eseri seslendirdi. 

Program hatıra fotoÄŸrafının çekilmesi ile sona erdi.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema