3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi Başladı
Date Added :06.10.2021 18:58 Date of Update: 06.10.2021 18:58 App.goruntuleme_sayisi :1102

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 3'üncüsü düzenlenen  Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi, Üniversitemiz 15 Temmuz Åžehitler Amfisi’nde baÅŸladı. 

6-8 Ekim 2021 tarihleri arasında Üniversitemiz 15 Temmuz Åžehitler Amfisi’nde gerçekleÅŸen 3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi açılış programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’un yanı sıra Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Kırmızı, Üniversitemiz Tarih Bölümü Bölüm BaÅŸkanı Doç. Dr. AyÅŸe Atıcı Arayancan, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda Üniversitemiz öÄŸrencisi katıldı. 

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve Ä°stiklal Marşı’nın okunmasıyla baÅŸlayan 3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’nde açılış konuÅŸmasını Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bülent Kırmızı yaptı.
 

Daha sonra Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, kısa bir konuÅŸma yaptı. 3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi için Osmaniye dışından gelen katılımcılara  hoÅŸ geldiniz diyerek sözlerine baÅŸlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun,   "Türk dünyasında ortak bir Türkçe üzerinde muhakkak anlaÅŸmamız gerekiyor. Bunu da saÄŸlayacak olan bilim adamlarıdır. Türk dünyası coÄŸrafyasında ana hedefimiz ortak Türkçe ortak dil olmalıdır. Kongrenin çok kıymetli sonuçlar vereceÄŸini ümit ediyorum. Buna baÅŸta katkı saÄŸlayan Yabancı Diller Yüksekokulu olmak üzere bütün bilim adamlarına teÅŸekkür ediyorum.” dedi. 

KonuÅŸmaların ardından 3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’nin ilk oturumu gerçekleÅŸti. 1. Oturumda "Batı Avrupa’daki Ä°ki Dilli Türk Çocuklarında Ana Dili Sorunları (Almanya ÖrneÄŸi)" ile Prof. Dr. Muhammed Koçak, "Türkiye ve Kırgız Türkçelerindeki Ä°nsan Karakterini ve Dış GörünüÅŸlerini Ä°fade Eden Sözler" baÅŸlığı ile Prof. Dr. Ceyhun Vedat UyÄŸur sunum yaptı.

Sunumların sonunda Prof. Dr. Muhammed Koçak’a Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun,  Prof. Dr. Ceyhun Vedat UyÄŸur’a ise Üniversitemiz Tarih Bölümü Bölüm BaÅŸkanı Doç. Dr. AyÅŸe Atıcı Arayancan tarafından teÅŸekkür belgesi takdim edildi. 

3. Uluslararası Dil ve Edebiyat Kongresi’ne 1. Oturum sonrasında çevrim içi oturumlar ile devam edildi. Kongre 8 Kasım 2021 Cuma günü gerçekleÅŸecek son oturum ile sona erecek.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema