Üniversitemiz Elektrikli Aracı Börü Osmaniye’ye Döndü
Date Added :07.09.2021 23:16 Date of Update: 07.09.2021 23:16 App.goruntuleme_sayisi :1735

TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmaları kapsamında gerçekleÅŸtirilen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na üniversitemizi temsilen katılan "OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı"  Osmaniye’ye döndü. 


Yarış hakkında bilgi veren Enerji, EÄŸitim-Etüt Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi (ENERMER)  Müdürü ve aynı zamanda takım danışmanı Doç. Dr. Ertaç HürdoÄŸan, “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) tarafından 2005 yılından bu yana düzenlenen yarışlara, bu yıl OKÜ’yü temsilen “Börü” isimli aracımızla katılmanın ve Üniversitemizi baÅŸarılı bir ÅŸekilde temsil etmiÅŸ olmanın mutluluÄŸunu yaşıyoruz. Yaklaşık 6 ay süren çalışmalarımızın karşılığını almış olmak ekibimiz için çok önemliydi. Toplam 84 takımın baÅŸvuru yaptığı ve yapılan deÄŸerlendirme sonucunda 65 takımın Ä°zmit Körfez Pistine yarışmaya çaÄŸrıldığı organizasyonda, aracımız teknik kontrolleri baÅŸarıyla tamamlayan 24 takım içerisinde yer almıştır. 2 gün süren yarışlarda belirtilen süreler içerisinde aracımızı pistte 17 tur atarak yarışmayı tamamlamıştır. Yarışma sonunda yapılan kontrollerde yaÅŸanan elektriksel teknik bir problemden dolayı sıralama içerisinde yer almamış olmak bizleri üzmüÅŸ olsa da bu ÅŸartlarda üniversitemizi en iyi ÅŸekilde temsil ettiÄŸimiz düÅŸüncesindeyim. ”dedi.



Börü’nün TEKNOFEST 2021 Teknoloji Yarışmaları kapsamında gerçekleÅŸtirilen Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda Üniversitemizi en iyi ÅŸekilde temsil ettiÄŸini ifade eden, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ IARES ELECTROMOBILE Takımı danışmanlığını yürüten Enerji, EÄŸitim-Etüt Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç HürdoÄŸan’a, takımın kaptanlığını yapan Ä°sa Åžahin'e, takım üyeleri KaÄŸan Üner, Ahmet Anıl Yavuz, Ali DemircioÄŸlu, Burak Yıldırım, Ufuk Kaya, Buluthan Büyük, ÖÄŸr. Gör. Enes Kavun, ÖÄŸr. Gör. Cemre Polat, ÖÄŸr. Gör. DoÄŸan Burak Saydam’a, aracın yarışmaya hazırlanmasında sürece katkıları bulunan Makine MühendisliÄŸi Bölümü’nden Dr. ÖÄŸretim Üyesi Volkan Arıkan’a ayrıca son 4 sezondur takımın başında danışman olarak yer alan ve emek sarfeden Kimya MühendisliÄŸi Bölümü’nden Dr. ÖÄŸretim Üyesi Müslüm Demir’e Osmaniye Meslek Yüksek Okulu Makina Metal Bölümü teknisyeni Ali Ayur, Üniversitemizin ilgili atölyelerinde görev yapan teknisyen Ali Öz ve Ä°brahim KanaÅŸ, Makine MühendisliÄŸi Bölümü öÄŸrencisi Batuhan Ayur ile aracın bir bütün haline dönüÅŸmesine maddi anlamda destek olan TEMSA Global A.Åž., GÖKTEKÄ°N Enerji A.Åž. ve DAVARCI Mühendislik LTD’ e teÅŸekkür ederim.” dedi.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema