Yaşlılarda Kronik Hastalık Yönetimi Başlıklı Eğitim Verildi
Date Added :01.06.2021 00:00 Date of Update: 01.06.2021 11:03 App.goruntuleme_sayisi :940

Üniversitemiz, Uzaktan EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi iÅŸbirliÄŸi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Ä°l MüdürlüÄŸü'ne baÄŸlı Huzurevi ve Engelli Merkezleri personellerine yönelik online olarak 7 baÅŸlıkta düzenlenen eÄŸitimin beÅŸincisi olan “YaÅŸlılarda Kronik Hastalık Yönetimi: Kemik Erimesi, Kireçlenme ve DüÅŸme Riski” konulu eÄŸitim çevrim içi olarak yapıldı.


Üniversitemiz Uzaktan EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi’nin koordinatörlüÄŸünde Uzaktan ÖÄŸretim ve Yönetim Sistemimiz kullanılarak Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler Ä°l MüdürlüÄŸü’ne baÄŸlı Huzurevi ve Engelli KuruluÅŸlarda görevli personellere yönelik düzenlenen “YaÅŸlılarda Kronik Hastalık Yönetimi: Kemik Erimesi, Kireçlenme ve DüÅŸme Riski” konulu eÄŸitim Üniversitemiz SaÄŸlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Akademik Personeli Dr.ÖÄŸr. Üyesi Deniz Zeynep SÖNMEZ tarafından verildi.

 

Söz konusu eÄŸitimde, "YaÅŸlı bireylerde sık görülen kas iskelet sistemi hastalıklarından kemik erimesi (osteoporoz) ve kireçlenmenin (osteoartrit)  risk faktörleri, önlenmesinde ve yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler ile yaÅŸlı bireyler için önemli bir sorun olan düÅŸmeler ile ilgili risk faktörleri ve düÅŸmelerin önlenmesi"  konularında bilgilendirme yapıldı. Katılımcılardan gelen soruların da yanıtlandığı eÄŸitim yaklaşık 60 dakika sürerken, eÄŸitime 190 kiÅŸi katıldı ve katılımcılara katılım belgeleri e-devlet sistemi üzerinden tanımlandı.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema