Kadir Gecesi ve Kur'an'ın Önemi Başlıklı Söyleşi Düzenlendi
Date Added :07.05.2021 00:00 Date of Update: 07.05.2021 17:01 App.goruntuleme_sayisi :1151

Üniversitemiz resmi İnstagram sayfasında Kadir Gecesi ve Kur'an'ın Önemi başlıklı söyleşi düzenlendi.

 

Söyleşinin moderatörlüğünü Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Doğan yaparken konuk olarak Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Tarık Tanrıbilir katıldı.

 

Kadir Gecesi'nin  önemini Kur'an-ı Kerim'den aldığını söyleyen Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Tarık Tanrıbilir, “Kadir Gecesi de diğer günler gibi mutat bir gün. Fakat bugünü ayrıcalıklı ve özel kılan şey Kur'an-ı Kerim’in bu gecede inmesidir. Yani Kadir Gecesi'ni Kadir Gecesi yapan Kur'an-ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır.  Kur'an-ı Kerim önemini ise Allah kelamı olmasından alıyor. Kur'an-ı Kerim Müslümanlar nezdinde Allah’ın bir kelamı, mucizesidir. Bu nedenle Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim’den bir önem ve değer kazandığı gibi Ramazan-ı Şerif ayıda Kadir Gecesi’nden önem ve değer kazanmaktadır.” dedi.  

 

Kur'an-ı Kerim anlaşılmak için gönderilmiştir. Çünkü bilinmeyen, anlaşılmayan bir şeyi uygulamak hayata geçirmek mümkün değildir. İşte bu yüzden Ramazan-ı Şerif ayı ve Kadir Gecesi gibi özel günler ve zamanların  bizim Kur'an-ı Kerim’i düşünerek okumamız ve anlamaya çalışmamız için birer vesile olduğunu belirten Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Tarık Tanrıbilir, “Kur'an-ı Kerim bize bir Allah’ın kelamı olarak nasıl konuşuyorsa, insanın fizyolojisi, psikolojisi, bu evrenin varlığı nizamı, intizamı da bize konuşmaktadır.  Bunlarda Allah’ın varlığına birliğine işaret ve delalet etmektedir. Bu yüzden bizim kültürümüzde Allah kelamı olması nedeniyle Kur'an-ı Kerim nasıl kutsal kabul ediliyorsa Allah’ın diğer birer mucizeleri eseri ve kelamı olması bakımından insanın bizatihi kendisi ve evrende kutsal,  saygın ve değerli kabul edilmiştir.  Bizim kültürümüzde büyük küçük demeden hem hayvanata hem nebatata hem de tüm insanlığa Allah’ın birer mucizesi, eseri ve kelamı olması hasebiyle çok büyük bir önem ve değer verilmiştir. Dolayısıyla bilgi toplumu olmak istiyorsak, biz Kur'an-ı Kerim’i insan ve evrenle birlikte ele almalı, birlikte okumalı, birlikte araştırmalı ve birlikte tefekkür etmeliyiz.” dedi. 

 

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Tarık Tanrıbilir söyleşinin sonunda Ramazan ayı ile infak arasındaki ilişkiyi anlatarak, infakın adabının neler olduğundan bahsetti.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema