Rektörümüz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programına Katıldı
Date Added :17.07.2024 08:57 Date of Update: 17.07.2024 08:57 App.goruntuleme_sayisi :589

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniyeli vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘’Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü’’ne, ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaşımız katıldı. Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcıları Hakan Yavuz Erdoğan ve Yunus Emre Şahin, İl Jandarma Komutan Vekili Albay İlkay Gül, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz öncülüğünde çok sayıda vatandaşımızın katıldığı Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı Şehitler Anıtı önünden başladı ve Cumhuriyet Meydanında son buldu.  Yürüyüş sırasında korteje Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı da eşlik etti.

 Cumhuriyet Meydanı’ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, coşkulu bir kalabalığın katılımına sahne oldu. Mehter Takımının gösterisi ile başlayan programın devamında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, canları pahasına demokrasimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkan demokrasi şehitlerimiz ve terör şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Programın devamında Kaypak Köyü Camii İmam Hatibi Burhan Ünal tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Çakmak dua etti. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dev ekrandan yayınlandı.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirdiği konuşmayla etkinliğe katkı sunan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bugün şanlı milletimizin milli birlik ve demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha gururla kutladığımız, bizim göğsümüzü her daim kabartan, tarihe altın harflerle yazılan 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü'nü; bu şanlı zaferi sizlerle bir arada coşkuyla kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Aziz Milletimizin demokrasimize, şanlı bayrağımıza sahip çıktığı, vatanımızı işgal etmek isteyen hainlere karşı yeni bir destan yazdığı, karanlık geceden aydınlık güne çıktığımız böylesine anlamlı ve tarihi gecesi olan Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlamaya hoş geldiniz diyor, hepinizi en kalbi duygularımla, sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Millî mücadele ruhuyla hareket eden şanlı milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin ihanet şebekesi karşısında gösterdiği onurlu duruşun sonucu olarak elde ettiğimiz demokrasi zaferimizin 8. Yılını kutlamanın heyecanı ve haklı gururunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın vatan ve millet uğruna göstermiş olduğu mücadele sayesinde ‘Türk’ün Asrı Türkiye Yüzyılı’mızı’ genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, Osmaniye’mizin yiğit evlatları emin adımlarla inşa ediyoruz.’’ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve protokol mensupları tarafından ilgiyle takip edilen program etkinlikleri kapsamında, Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi.  İlker Gökkaya konseri ve Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesinin konseri de meydanı dolduran vatandaşlardan büyük alkış topladı. Program, Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye’nin tüm camilerinden sala okunması ile son buldu.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema