Osmaniye’de Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi
Date Added :13.05.2024 20:05 Date of Update: 13.05.2024 20:05 App.goruntuleme_sayisi :321

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ‘’Farkındalık YürüyüÅŸü’’ etkinliÄŸine katıldı.

Osmaniye Belediyesi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen ‘’Farkındalık YürüyüÅŸü’’, yoÄŸun bir katılımla gerçekleÅŸtirildi. Özel gereksinimli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliÄŸe Osmaniye Belediye BaÅŸkanı Ä°brahim Çenet, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, siyasi partilerin  temsilcileri, engelli STK temsilcileri ile vatandaÅŸlar katıldı. Katılımcılar, yürüyüÅŸ sırasında “En büyük engel sevgisizliktir”, “Engelli olmak engel deÄŸildir”, “Engelsiz bir dünya” ve “Hayaller engel tanımaz” yazılı dövizler taşıdılar.

Atatürk Caddesi eski belediye binası önünden baÅŸlayan yürüyüÅŸ, Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam etti. Birçok standın kurulduÄŸu etkinlikte, boyama aktivitelerine de yer verildi. 

Osmaniye Belediye BaÅŸkanı Ä°brahim Çenet, özel gereksinimli bireylerin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek onların yaÅŸam koÅŸullarını kolaylaÅŸtırmak için gereken bütün çalışmaların yapılacağını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun ve Osmaniye protokol üyeleri özel gereksinimli bireylerle yakından ilgilenerek düzenlenen aktivitelere eÅŸlik etti.

Protokol üyeleri ve katılımcılar, Engelliler Haftası’na dikkat çekmek için gökyüzüne balon bıraktıktan sonra, özel gereksinimli bireyler tarafından hazırlanan stantları gezdiler.

e-OKÜ Faculty Members Graduates What Where? Contact Türkçe Prospective Student Koyu Tema