Dış Paydaşlarla İşbirliği

Fakültemiz Sosyal Hizmet Programı Aile Danışmanlığı dersinde “Kadına Yönelik Şiddet” konusu kapsamında Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından 15.05.2024 tarihinde saat 10.00’da öğrencilerimize eğitim verildi. Eğitime Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuzhan ÇOLAKKADIOĞLU ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Canan BÜYÜKAŞIK ÇOLAK’ta katıldı. Eğitimde ŞÖNİM'in faaliyetleri, ailenin korunması ve şiddetle mücadele çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde “kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddetin türleri, şiddete uğrayan kadınların takip edecekleri yol ve yöntemler, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) ulaşmanın yolları, 183 ihbar hattının önemi üzerinde duruldu. Ayrıca aile içi iletişiminin önemi, sağlıklı iletişimin yolları, aktif dinlemenin ne demek olduğu, “ben dili” ve “sen dili”nin hakkında farkındalık oluşturacak örneklerin verildiği seminerde; aile içi iletişimi engelleyen nedenler, empati (duygudaşlık) kavramının önemi konusunda örnekler verildi.”

Şiddetin küresel bir sorun olarak tüm insanlığın ortak sorunu olduğu, şiddet kullanımının pek çok farklı şekilde gerçekleşebileceği, fiziksel şiddetin yanı sıra bazı duygusal yöntemler ya da manipülasyonlar da birer şiddet davranışı olabileceği, daha kapsamlı bir çerçeveden ilişkilerdeki güç ve kontrol dinamiklerin sorgulanmasının, şiddetin önüne geçmeye yardımcı olabileceği belirtildi. Şiddet mağdurlarını, şiddet içeren ilişki hakkında konuşarak destek talep etmeye davet edilmesi gerektiği, şiddete uğrayan kişilerin, şiddete uğrama riski bulunan kişilerin ve durumu fark eden yakınlarının ALO 183 hattı üzerinden başvuru yapabilecekleri ifade edildi. Öğrencilerden gelen soruların da yanıtlandığı seminer yaklaşık 90 dakika sürdü.

26 Mayıs 2024 (Bu haber 93 defa görüntülendi)
Karacaoğlan Yerleşkesi D-Blok Merkez/OSMANİYE
sbf@osmaniye.edu.tr