Osmaniye’nin Gıda Analizi Konusunda İlk ve Tek Akredite Laboratuvarı OKÜMERLAB’tan Çiftçi ve Üreticiye Destek
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gıda analizi konusunda Osmaniye’nin akredite edilen ilk ve tek laboratuvarı olarak, 2016 yılından bu yana sunduğu hizmetlerle bölge üreticilerine ve çiftçilere destek olmaya devam ediyor.

Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olma özelliği taşıyan ve sunduğu hizmetlerle bölge üreticilerine ve çiftçilere destek olmaya devam eden OKÜMERLAB, uzman kadrosu ve ileri teknoloji laboratuvarları sayesinde gerçekleştirdiği toprak, bitki (yaprak), sulama suyu, zeytinyağı, yer fıstığı ve yer fıstığı yağı analizleriyle öne çıkıyor.

OKÜMERLAB’ın gıda analizi konusunda ulaştığı seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜMERLAB'ın bulunduğu bölgedeki çiftçilere ve üreticilere sağladığı bu önemli hizmetlerin gıda güvenliği ve kalitesinin artırılmasına katkıda bulunarak sürdürülebilir tarım uygulamalarının teşvik edilmesine yönelik önemli adımlar olarak değerlendirilebileceğini belirtti. Rektör Uzun, yoğun çalışmaların meyvesi olarak ulaşılan hizmet kalitesi seviyesinin laboratuvarın güvenilir uygulamaları ve uzman ekibi ile Osmaniye'ye ve bölgeye sunduğu katkının bir sonucu olduğunu vurgulayarak ‘’OKÜMERLAB tarafından verilen hizmetlerin üreticiye çiftçiye ve yerel ekonomiye katkısı olmasının yanı sıra tüketicilere de güvenilir ve sağlıklı gıda ürünleri sunulmasını sağlamaktadır.’’ dedi.

OKÜMERLAB Tarafından Dünya Çapında Geçerli Analizler

TÜRKAK tarafından 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla akredite edilen OKÜMERLAB’ın gerçekleştirdiği analizlerden elde edilen raporlar dünya çapında geçerli kabul ediliyor. Laboratuvar, akreditasyon neticesinde zeytinyağı için 8, yer fıstığı için 6 ve ekstrakte edilen yağlar için 3 analizle gıda analizi alanında kalite standartlarına uygunluğunu da resmi olarak doğrulamış durumda.

Sunduğu hizmetler sayesinde Osmaniye ve bölgesinde tercih edilen ve tanınan OKÜMERLAB tarafından gerçekleştirilen analizler:

Toprak,
Bitki (Yaprak),
Sulama suyu,
Zeytinyağı, yerfıstığı ve yerfıstığı yağı analizi.

Toprak, bitki ve sulama suyu analizleri kapsamında T.C. Tarım ve Orman Bakanlığından yetkilendirmesi bulunan OKÜMERLAB, gereksiz gübre kullanımını önlemek amacıyla sağladığı toprak-bitki analizleriyle Osmaniye ve komşu illerdeki çiftçilere yardımcı oluyor. Doğru şekilde alınmış toprak numunelerini getiren çiftçilere uzman personel, gübre içeriği tavsiyeleri sunarak destek sağlıyor.

Aflatoksin Analizleri Titizlikle Gerçekleştiriliyor

TÜRKAK tarafından akredite olan OKÜMERLAB-Gıda Analizi Birimi, yer fıstığında en büyük sorun teşkil eden Aflatoksin analizlerini titizlikle gerçekleştiriyor. Numuneler laboratuvara ulaştığı andan itibaren, yapılan analizlerle zeytinyağının kalitesi hakkında bilgi almak mümkün oluyor. Bölgeye hizmet amacıyla güvenilir analiz sonuçlarını, hızlı bir şekilde ve uygun fiyatlarla üreticiye ve çiftçiye sunan OKÜMERLAB, Osmaniye Fakıuşağı Mahallesi’nde yer alan OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi’nde çalışmalarını sürdürüyor.

OKÜMERLAB analizleri ve adres bilgisine https://www.osmaniye.edu.tr/okumerlab web adresinden ulaşabilirsiniz.
7 Aralık 2023 (Bu haber 183 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi
0 (328) 827 13 99