Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Merkezimiz Gıda Enstrümental Analiz Laboratuvarları TÜRKAK Tarafından Akredite Edildi

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından zeytinyağı için 8, yer fıstığı için 6 ve ekstrakte edilen yağlar için 3 analizden 01.03.2023 itibariyle akredite edilmiştir. Bu suretle OKÜMERLAB Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olmuştur. Akreditasyon neticesinde OKÜMERLAB’ın ilgili analizlerden vereceği raporlar da dünya çapında geçerli hale gelmiştir.

 

 

 

TÜRKAK TARAFINDAN OKÜMERLAB’IN AKREDİTE EDİLDİĞİ ANALİZLER

A)   ZEYTİNYAĞI

  1. Serbest Yağ Asitliği Tayini
  2. Peroksit Değeri Tayini
  3. Özgül Soğurma Tayini
  4. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
  5. Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini
  6. Vitamin E Analizi
  7. p-Anisidin Sayısı Tayini
  8. Prina Yağı Aranması

B)   YER FISTIĞI

  1. Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini
  2. Ham Protein Tayini
  3. Serbest Yağ Asitliği Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
  4. Peroksit Değeri Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
  5. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini (Yer Fıstığı Yağında)
  6. Vitamin E Analizi (Yer Fıstığı Yağında)

C)   EKSTRAKTE EDİLEN YAĞLAR

  1. Serbest Yağ Asitliği Tayini
  2. Peroksit Değeri Tayini
  3. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini

 

1 Mart 2023 (Bu haber 470 defa görüntülendi)
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi
0 (328) 827 13 99
okumerlab@osmaniye.edu.tr