Üniversitemizde Meslek Tanıtım Günü Etkinliği Gerçekleştirildi
OKÜ Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGEM) tarafından İŞKUR’un katkılarıyla düzenlenen ‘’Meslek Tanıtım Günü Etkinliği’’nde, gençlere meslek seçimi ve kariyer planlaması hususunda önemli bilgiler aktarıldı.

OKÜ KAGEM ve İŞKUR iş birliğiyle gençlerin meslek seçimine ve kariyer planlamasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen Meslek Tanıtım Günü Etkinliği, üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde gerçekleştirildi. İlgiyle takip edilen etkinliğe, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hacı Akkoyunlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hacı Akkoyunlu yaptı. Hacı Akkoyunlu, Meslek Tanıtım Günü Etkinliği’nin gençlerin geleceğini planlanması açısından önemine değinerek etkinliğin düzenlenmesinde katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Program kapsamında İş Kulübü Lideri Yasin Yadigar tarafından gerçekleştirilen İŞKUR hizmetleri tanıtım sunumu, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. Yasin Yadigar, sunumunda İŞKUR hizmetleri ve dijital mecraları, aktif iş gücü programları, mesleki eğitim kursları ve imkanları, işbaşı eğitim programı, iş ve meslek danışmanlığı hizmeti hakkında bilgiler aktardı.

Etkinliğe yaptığı konuşmayla katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, mesleki rehberlik faaliyetlerinin öğrencilere yol gösterici olması açısından çok önemli olduğunu belirterek, ‘’Mezuniyet aşamasında olan öğrencilerimiz kariyer planlanması yaparken tereddüt yaşayabiliyorlar. Tabii, bu tür faaliyetler de onlara yol gösterecek olması sebebiyle çok önemli. Her mesleğin kendine göre bir kariyer yolculuğu, önemi, zorlukları ve avantajları var. Bu nedenle bütün meslekler saygındır. İnsanların kariyerlerinde başarılı olabilmeleri için de öncelikle kendi mesleğini sevmesi ve mesleğine saygı duyması gerekir. Bir diğer önemli husus da kariyer sürecine bilinçli bir adım atılmasının gerekliliğidir. Bu noktada veliler ve eğitimciler olarak bizler öğrencilerimize ve genç kardeşlerimize rehber olmak için her zaman onların yanlarında olmalıyız. Tabii bu konuda etkin faaliyetler yürüten devlet kurumlarımızın da var olduğunu unutmamalıyız. Üniversitemizde de bu yönde, aktif bir şekilde faaliyetlerine devam eden Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bulunmaktadır. Bu tür kurum ve kuruluşların çalışmalarını, etkinliklerini takip etmek de kariyer açısından faydalı olacaktır.’’ şeklinde konuştu.

Programda, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, mülki idare amirliği hakkında deneyimlerini ve bilgilerini paylaştı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz konuşmasında, kendi kariyer yolculuğundan da örnekler vererek, "Her şeyden önce başarıya inanmak ve kendimize güvenmek lazım. Eğer başarmak için hedef koyduysak, hedefe giden yolda elimizden geleni yaptığımızda bütün yollar açılır, bütün engeller aşılır ve o hayalinizdeki hedeflere ulaşırsınız." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, mülki idare amirliği hakkında deneyimlerini paylaşarak programa katkılarını sunan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz’a teşekkürlerini sunarak, çiçek takdiminde bulundu. Etkinlik, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hacı Akkoyunlu’nun üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun’a çiçek takdiminin ardından sona erdi.

Üniversitemizde Filistin’e Destek Faaliyetleri Devam Ediyor

Meslek Tanıtım Günü Etkinliği sonrasında, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, öğrenci yemekhanesinde öğrencilerimizle bir araya gelerek üniversitemizde kurulan Filistin’e destek panosunu ziyaret etti. ‘’FİLİSTİN İÇİN SEN DE BİR ŞEY YAZ’’ temalı panoya ‘’OKÜ Filistin Halkı ile Beraberdir, Gazze’de Katliama Son’’ yazdı.
13 Haziran 2024 (Bu haber 36 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Batı Girişi, Zemin Kat, Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı /OSMANİYE
kagem@osmaniye.edu.tr