Liselere yönelik üniversite tanıtım programları düzenlendi.
Merkezimiz tarafından öğrencilerine yönelik üniversite tanıtım programı düzenlendi.

OKÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen programda, lise öğrencilerine üniversite ve meslek tanıtımı yapıldı.

Tanıtım etkinliğine, OKÜ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Adnan Bozdoğan ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Muhammet Savaş Yılmaz katıldı. Etkinlikte, lise öğrencilerinin yanı sıra lise yönetimi ve rehberlik öğretmenleri de hazır bulundu.

OKÜ lisans ve ön lisans programlarının tanıtım etkinlikleri, 13 Mayıs 2024 – 05 Haziran 2024 tarihleri arasında; Misakı Milli Anadolu Lisesi, Cebelibereket Anadolu Lisesi, Dervişpaşa Anadolu Lisesi, Osmaniye Anadolu Lisesi, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Anadolu Lisesi, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Adnan Oğuz Anadolu Lisesi, TOBB Osmaniye Fen Lisesi, Farabi Anadolu Lisesi, Osmaniye A. Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi ve Osmaniye Oğuz Kağan Anadolu Lisesinde yapıldı.

Öğrencilere, OKÜ’nün genç ve dinamik akademik personeli, gelişmiş laboratuvar ve araştırma alt yapısı olduğu belirtildi. Üniversitenin lisans programlarını tercih eden öğrencilerin isteğe bağlı olarak 1 yıl İngilizce hazırlık aldıkları, başarılı öğrencilerin kontenjan dahilinde çift anadal yaparak çift diploma ile mezun oldukları, öğrencilerin yan dal yapabildikleri, öğrencilerin Erasmus Programı ile uluslararası üniversitelerin değişim programından yararlandıkları, Farabi Programı ile yurt içindeki üniversitelerin değişim programlarından faydalandıkları, modern binada ve donanımlı laboratuvarlarda konforlu bir şekilde eğitim aldıkları, öğrenci kulüpleri ile sosyal ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirebildikleri vurgulandı. Öğrencilere kariyerlerini nasıl planlamaları gerektiği, meslek seçiminde dikkat etmeleri gereken hususlar anlatıldı.

Program sonunda, öğrencilerden gelen sorular cevaplandı ve misafirperverlikleri nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve lise yönetimlerine teşekkür edildi.
13 Haziran 2024 (Bu haber 39 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Batı Girişi, Zemin Kat, Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı /OSMANİYE
kagem@osmaniye.edu.tr