CukurovaMed Erasmus+ Staj Konsorsiyumu 3. Toplantisi Yapildi

Erasmus+ Programı Ana Eylem 1 kapsamında; üniversitemiz Dış İlişkiler Birimi tarafından, 2014-2016 döneminde Erasmus+ ( Plus ) Programı kapsamında Staj Hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmek amacı ile Türk Ulusal Ajansı'na yapılan "Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu" başvurularının değerlendirme süreci sonunda Çukurova Üniversitesi Koordinatörlüğünde üç bölge üniversitesi (Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Mersin Üniversitesi) ile Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmesi düşünülen ‘'Erasmus Staj Konsorsiyumu'' başvurusu uygunluk ve kalite değerlendirmesi aşamalarında başarılı olarak, 2014 yılında başvuruda bulunan 12 konsorsiyumdan biri olarak akredite olmuştu.

Söz konusu konsorsiyum kapsamında, aynı ortaklar bir araya gelerek 2017-2018 Dönemi için proje başvurusunda bulunmuş, proje kabul edilmiş ve Ulusal Ajans tarafından 82 bin 350 Avro hibe tahsis edilmiştir. ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu adı verilen projenin ikinci toplantısı konsorsiyum ortaklarıın katılımıyla ÇÜ Dış İlişkiler Birimi Toplantı salonunda ÇukurovaMed Staj Hareketliliği Danışmanı Uzm. Aysun Özyol önderliğinde gerçekleştirilmişti. Konsorsiyum kapsamında 3. toplantı  Tarsus/ Mersin’de bulunan Çağ Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Okt. Dr. Serpil UÇAR ve Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda ÖZBAKIR’ın katılmış olduğu proje toplantısında; hareketliliğin ECHE kurallarına   uygun nitelikte yürütülmesi açısından yapılacak olan faaliyetlerin organize edilmesi ve yapılması gerekenler, izlenmesi gereken süreç ve konsorsiyum ortakları arasında hibe dağılımı gibi konular ele alınmıştır. Toplantıda ayrıca konsorsiyum sürecinde personel hareketliliği kapsamında, işletmelerden kurumlara ders/seminer vermek amacıyla davet edilecek personel ve detayları hakkında ortaklar arasında fikir paylaşımları yapılmış olup, faaliyetten tüm ortakların eşit oranda yararlanmaları kararlaştırılmıştır.

1 Ocak 1970 (Bu haber 1497 defa görüntülendi)
Dış İlişkiler Birimi Karacaoğlan Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Batı Girişi EG-Blok Zemin Kat 80000 Merkez/OSMANIYE
disiliskiler@osmaniye.edu.tr