OKÜ, Avrupa Yükseköğrenim Konferans ve Fuarına Katıldı

Yükseköğretimde kalite, uluslararasılaşma, işbirliği ve benzeri konularla ilgili çalıştay, toplantı ve seminerlerin yer aldığı Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (European Association for International Education) tarafından düzenlenen Avrupa Yükseköğrenim Konferans ve Fuarı bu yıl İskoçya’nın  Glasgow şehrinde, İskoçyalı ekonomist Adam Smith’in ekonomi alanında yazılan ilk kitabı ‘Wealth of Nations’ teması altında 14-18 Eylül 2015 tarihlerinde 27.kez EAIE 2015 adı ile düzenlendi.

İskoç Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen  akademik, idari, siyasi ve kültürel konularda üniversitelerarası işbirliğinin sağlanmasına yönelik bir organizasyon olan EAIE 2015 etkinliği, yaklaşık olarak 80 farklı ülkeden, 5000 üniversite ve 8000 katılımcıyı ağırladı.

Farklı üniversitelerden profesyonellerin buluştuğu toplantıya, üniversitemiz eğitim faaliyetlerini, imkanlarını, eğitim çalışmalarını, misyonlarını ve vizyonunu tanıtmak, üniversitemizle işbirliklerini geliştirmek ve  yükseköğretimdeki yeni gelişmeleri takip etmek üzere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü - Dış İlişkiler ve Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ceyhun Yükselir  ve  Dış İlişkiler Biriminden Erasmus Program Sorumlusu Uzm. Funda Özbakır katıldı.

Büyük ilgi toplayan ve dünyanın hemen her yerinden katılımın yapıldığı EAIE toplantısı Dünyanın 2. Büyük, Avrupa’nın ise en büyük fuarı olma özelliğine sahip.

Bölge ülkelerindeki üniversite adayı öğrencilerin çekim merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Üniversitemizi tanıtma fırsatı bulan OKÜ Ekibi, EAIE süresince dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarla buluşarak, Erasmus, Mevlana gibi öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarına yönelik ikili anlaşmalar için istişarelerde bulunma fırsatı yakaladı. Yeni dönem Erasmus + Programı kapsamında  Avrupa Birliği dışındaki diğer ülkeler ( Çin, Kore, Japonya, Singapur, Brezilya, Tayland )  ile de ikili işbirlikleri ve uzun vadeli ortaklıkların değerlendirildiği toplantıda, yeni anlaşmalar için hız kazanılmıştır.

Üniversitemiz Dış İlişkiler Ofisi 2011-2012 akademik yılından bu yana ulusal ve uluslararası değişim faaliyetlerini yürütmekte olup, 2013 yılından  bu yana hareketlilik faaliyeti sayısı yıllık ortalama 100 adet öğrenci ile idari ve akademik personelin kısa ya da uzun faaliyetlerden faydalanılmasına olanak sağlamaktadır.

29 Eylül 2015 (Bu haber 2101 defa görüntülendi)
Dış İlişkiler Birimi Karacaoğlan Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Batı Girişi EG-Blok Zemin Kat 80000 Merkez/OSMANIYE
disiliskiler@osmaniye.edu.tr