YÖK Tarafından Üniversitemiz Öğretim Elemanlarına CISCO CCNA ve Security Sertifikası Verildi

YÖK ve Cisco arasında dijital eğitim alanında 16 Mart 2020'de başlatılan iş birliği kapsamında, Anadolu'da bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan 24 üniversiteden akademisyenlere "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında verilen eğitimlerde ilk iki faz tamamlandı.

Projenin ilk iki fazında eğitim alan 63 akademisyenden 51'i eğitim sürecini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. Bu kapsamda eğitimlerini başarıyla tamamlayan akademisyenlere yönelik “sanal sertifika töreni" düzenlendi.

Proje 16 Mart'ta çoğu “teknik" olan 8 üniversitede başlatılmıştı

16 Mart 2020 tarihinde başlatılan projenin ilk fazında, 5'i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere yönelik verilen eğitimler tamamlandı. Bu kapsamda “Bursa Teknik, Erzurum Teknik, Eskişehir Teknik, İskenderun Teknik, Konya Teknik, Hitit, Tokat Gaziosmanpaşa ve Yozgat Bozok" Üniversitelerinden seçilen bir grup akademisyene "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında Cisco Network Akademi ve ODTÜ tarafından ücretsiz sertifika eğitimi verildi.

- Projeye 7 Mayıs'ta 16 yeni üniversitenin eklenmesi ile toplam üniversite sayısı 24'e ulaşmıştı

YÖK ve Cisco'nun dijital eğitim alanındaki bu iş birliği kapsamındaki ikinci fazda ise “Ağrı İbrahim Çeçen, Ardahan, Artvin Çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Osmaniye, Siirt, Şırnak Üniversiteleri" yer aldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet Fatih TEFEK ve Düziçi Meslek Yüksekokulu Öğr.Gör. Ferhat Fatih ÖZGÜR hocalarımız eğitimi tamamlayarak 17.12.2020 tarihinde “CISCO CCNA ve Security” sertifikalarını almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, sertifika alan akademisyenler tarafından üniversitelerindeki diğer akademisyenlere eğitim verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Güz Döneminde proje kapsamındaki üniversitelerde öğrencilere yönelik "Siber Güvenlik" ve "Ağ Yönetimi" derslerinin açılması da hedeflenmektedir. ​

1 Ocak 1970 (Bu haber 955 defa görüntülendi)
OKÜ Düziçi Meslek Yüksekokulu İrfanlı Mahallesi 80600 Düziçi / Osmaniye
03288271000 Dahili: 5415 - 5402 - 5411 / 03288271043