Üniversitemizin Hak Sahibi Olduğu Bu Seneki İlk Tasarım Tescil Belgesi TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU” Tarafından Tescillenmiştir

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğü (AYD) olarak yürüttüğümüz ve üniversitemizin hak sahibi olduğu bu seneki ilk tasarım tescil belgesi TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU” tarafından tescillenmiştir.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Nihat Kaya, Gazi Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Cengiz Eldem, Fırat Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Nuriye Nur Kaya ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Doç. Dr. İhsan Toktaş’ın tasarım sahibi oldukları “Özgün Auxetic Yapı Tasarımları” başlıklı tasarım bildirimi “TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU” tarafından tescillenmiştir. Tescilenen tasarım konvansiyonel ökzetik yapılara alternatif olarak negatif poisson oranına sahip ve enerji sönümleme özelliği, hafifliği ve mukavemet değerleri yüksek yeni ökzetik yapılarla ilgilidir.

Üniversitemiz Kadirli Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Nihat Kaya’yı başarısından dolayı tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Katma değer yaratan tasarımlar yapılarak bilimsel alanlarda üniversitemizi başarı ile temsil etmesini ve çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

24 Mayıs 2024 (Bu haber 71 defa görüntülendi)
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi