OKÜ İF 2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MEZUNİYET SINAVI

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Mezuniyet Sınavına

katılacak öğrencilerimizin dikkatine;

Bilinmesi Gerekenler

Her şeyden önce EN GEÇ 19 Şubat 2024 Pazartesi günü mesai bitiminden önceye kadar dilekçe verilmiş olmalıdır.
 Mezuniyet sınavına konu olan ders veya dersler, öğrenci tarafından “kesinlikle” daha önce alınmış ve nottan dolayı başarısız olunmuş dersler olmalıdır. Devamsızlıktan kalınmış, alınması unutulmuş veya AKTS yetmediği için alınamamış olan dersler, mezuniyet sınavına konu olamamaktadır.

Sınavına girilecek dersin kodu (müfredat durumunda ayrıksa ayrık yazılacak) ve ismi doğru, dersin hocasının isminin başına unvanı da (Örneğin Doç. Dr., Dr. Öğr. Üyesi, Öğr. Gör. gibi) kesinlikle yazılmalıdır.
 Öğrencinin alttan kalan 1 ile 3 arası dersleri, FF veya FD ile kaldığı dersler olması halinde onların Güz veya Bahar dönemine ait olmaları arasında fark yoktur. Kısaca ilgili dönem sonunda FF veya FD notlu en az 1, en fazla 3 dersi kalan öğrenci, bu derslerin hangi döneme ait olduklarına bakmaksızın mezuniyet sınavına başvurabilir. Her dönemin başında mezuniyet sınavları olmaktadır.
✓  Bu sınava sadece en az 1, en fazla 3 ders hariç diğer tüm zorunlu dersleri, pedagojik formasyon derslerini ve AKTS’sinin tamamlanması için 1 seçmeli dersi almış öğrenciler katılabilmektedir. Zaten başvuran kişilerin müfredat durumu incelenmekte, eğer gerçekten sadece 1 ile 3 ders arasında dersi kalmışsa sınava girmesine izin verilmektedir.

İhtiyaç olması halinde mezuniyet sınavına girilecek derslerin hocalarıyla irtibata geçilmesinde fayda vardır.

Dilekçe Teslimi
1)
Mezuniyet dilekçeleri -eğitim-öğretim faaliyetleri yüz yüze yapıldığından- mail yoluyla kabul edilmeyecektir.

2) Osmaniye’de olup fakülteye gelebilecek olanlar, ya buradan dilekçe örneğini indirerek ya da öğrenci işlerinden matbu dilekçeyi alarak onu kendi bilgileriyle dolduracak ve imzaladıktan sonra evrak kayda (öğrenci işlerine) teslim edecekler.
3) Mezuniyet başvuruları için yeni dilekçe formatına geçildiği için eski formattaki dilekçelerle değil aşağıdaki linkte paylaştığımız dilekçe ile başvuru yapılacaktır. Yeni dilekçe formatı gereği öğrencinin, danışmanıyla irtibata geçmesi ve müfredat durumunu kontrol etmesini talep etmesi gerekmektedir. Danışmanın kontrolü, onayı ve imzası olmadan sınava girilemeyecektir.
4) Osmaniye dışında olup dilekçeyi elden veremeyecek olanlar ise hazırlayıp imzaladıkları dilekçelerini ya bir arkadaşları/yakınları vasıtasıyla ya da posta (kargo) yoluyla öğrenci işlerine ulaştırmaları gerekmektedir.

2023-2024 Yılı Akademik Takvimi için TIKLAYINIZ.
Mezuniyet Sınavı Başvuru Dilekçesi Örneği İçin TIKLAYINIZ.

9 Şubat 2024
İlahiyat Fakültesi