Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Çağrı Metni - Call for Papers

Değerli Araştırmacılar,

30-31 Mart 2023 tarihlerinde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Mütercim ve Tercümanlık Bölümü ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mütercim ve Tercümanlık Bölümü işbirliği ile düzenlenecek olan "OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ 4. ULUSLARARASI DİL VE EDEBİYAT KONGRESİ’nde sizleri ağırlamaktan onur duyarız.

Kongrede kuramsal ve uygulamalı akademik çalışmalarını sunmak üzere, dil eğitimi ve öğretimi, dilbilim, edebiyat, çeviri ve iletişim alanlarında çalışan araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlamaktayız. Çeviribilim, Dilbilim,  Disiplinlerarası Dil, Edebiyat ve Çeviri Çalışmaları, Edebiyat Araştırmaları ve Öğretimi, Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi çalışmalarının yanı sıra Azınlık Dilleri ve Türkçenin Öğretimi gibi çeşitli konuları kapsayan araştırma ve çalışmaların paylaşılabileceği bu kongreyi düzenlemekten gurur duyuyoruz.

Bildiriler konferans alanında yüz yüze veya uzaktan katılım ile sunulabilecektirBildiri özeti gönderimi için uzatılmış son tarih 17 Şubat 2023tür

Bildirilerinizi https://osmaniye.edu.tr/okudek adresinden özet ve tam metin gönderimi sekmesindeki formu doldurarak veya https://forms.gle/dYveDvwkE6yQozNw6 bağlantısını direkt ziyaret ederek gönderebilirsiniz. 

Kongre dili bilim alanına göre değişkenlik gösterebilir, ancak bütünlük arz etmesi açısından bildirilerin Türkiye Türkçesi, Almanca, İngilizce ve Arapça dillerinde yazılması tercih edilmektedir. Yabancı katılımcılar istedikleri takdirde sunumlarını kendi dillerinde sunabileceklerdir.

OKUDEK4-2023, hakemli ve uluslararası bir kongredir. Kongreye gönderilen bildiriler iki kör hakem tarafından (kör hakem sistemi) değerlendirilecektir. Kabul edilen bildiri özetleri 2023 yılı içinde, "E-Özet Kitapçığı" şeklinde elektronik ortamda yayımlanacak ve ilgili katılımcıların e-posta adreslerine gönderilecektir. Bildiri tam metinlerinin ise yine 2023 yılı içinde “E-Kitap” şeklinde düzenlenerek katılımcıların e-posta adreslerine gönderilmesi veya indirme linkinin kongre sayfasında paylaşılarak duyurulması planlanmaktadır.

Kongrede sunulmak üzere kabul edilen bildirilerin tam metinleri, yazarların tercihleri ve düzenleme kurulunun kararı dikkate alınarak kitap bölümü olarak yayımlanabilecektir. Ayrıca uluslararası hakemli bir dergi olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dergisinde de 2023 yılında yayımlanmak üzere değerlendirilebilecektir.

Kongremiz uluslararası nitelikte bir kongredir ve yeni akademik teşvik yönetmeliği gereği yapılan düzenlemelere uygunluk sağlamaktadır.

Kongreye dair her türlü soru, görüş ve önerilerinizi okudek@osmaniye.edu.tr adresine yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz. Kongre ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilmek için https://osmaniye.edu.tr/okudek adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sizleri OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ 4. ULUSLARARASI DİL VE EDEBİYAT KONGRESİ"nde aramızda görmeyi bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.


Kongre Düzenleme Komitesi

 

 

 

 


Dear Researchers,

It is a great pleasure to host you at “Osmaniye Korkut Ata University 4th International Language and Literature Congress”, which is jointly organized by the Departments of Translation and Interpreting of Osmaniye Korkut Ata University and Kahramanmaras Istiklal University on March 30-31, 2023.

We aim to bring researchers and academics studying language learning and teaching, linguistics, literature, translation, and communication to present their theoretical and applied studies. We are proud of organizing such a comprehensive congress that focuses on various areas, including Linguistics, Literary Studies and Teaching Literature, Applied Linguistics, Translation Studies, Interdisciplinary Language, Literature and Translation Studies, Foreign Language Learning and Teaching, Minority and Less Commonly Taught Languages and Teaching Turkish.

Papers can be presented face-to-face or remotely (online). The extended deadline for abstract submission of the congress is February 17, 2023

You can submit your abstracts through the conference website or directly following this link https://forms.gle/dYveDvwkE6yQozNw6

The language of the presentations may change according to the research areas. However, we encourage presenters to prepare their papers in Turkish, German, English, or Arabic. International participants can present their studies in their native language if they wish.

OKUDEK4-2023 is an international refereed congress. Two blind reviewers will review submitted papers and abstracts. Accepted abstracts will be published electronically as an “E-Book of Abstracts” and sent to the e-mail addresses of corresponding authors. Likewise, full papers will be published in an “E-book” in 2023 and sent to participants’ e-mail addresses. The download link will also be available on the congress website.

Accepted papers may also be published as a book chapter or as an article in the international and refereed Osmaniye Korkut Ata University Journal of Faculty of Arts and Sciences.

For queries, please contact us through e-mail at okudek@osmaniye.edu.tr. You can also visit our website https://osmaniye.edu.tr/okudek  for detailed information about the congress.

We look forward to seeing you at Osmaniye Korkut Ata University 4th International Language and Literature Congress.

Congress Organizing Committee


22 Eylül 2023
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Zemin Kat
03288271010
bulentkirmizi@osmaniye.edu.tr