Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Dekan



Prof. Dr. Osman ALTINTAŞ
Resim Bölümü
 Başlama Tarihi: 26.03.2020
+90 328 827 10 00-3800
+90 328 827 00 97
osmanaltintas@osmaniye.edu.tr
osmanaltintas@korkutata.edu.tr



1956 yılında Trabzon’un Araklı kazasında doğdu. İlk ve ortaokulu Araklı’da, liseyi Sürmene Lisesi’nde bitirdi. 1973 Yılında Türkiye Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü yarışmasından Devlet Bursu kazanmıştır. Yüksek öğrenimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ve Ankara Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesinde tamamladı. Ayrıca yüksek lisans, sanatta yeterlilik ve doktora çalışmalarını Gazi Üniversitesinde yapmıştır. Üniversitedeki görevinin yanında bakanlık ve üst düzey bürokraside danışmanlık yapmıştır.

Telif hakları ve uygulama konusundaki dersleri Türkiye’de ilk defa yüksek lisans ve doktora düzeyinde, Gazi Üniversitesi’nde başlatmıştır. 1986 yılında 5846 sayılı yasaya istinaden Bakanlar Kurulu Kararı’yla kurulan, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (GESAM) kurucu üyeliğini yapmıştır. Halen de yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. Türkiye’de Fikri ve Sınaî haklar mahkemelerinin kurulmasında öncülük etti. Bu mahkemelere halen aktif bir biçimde, meslek kuruluşu adına bilirkişilik yapmaktadır.

Türkiye’de özellikle sanat eserlerinin özgünlüğü ve sahteliği konusunda çalışmalar yapan önemli az sayıda kişilerden biri olarak kabul gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Resim Heykel Müzesi’nde eserlerin sahte ve özgünlüğü konusunda önemli bir bilim komisyonunda çalıştı; cumhuriyet tarihinin en önemli sanat sahteciliği ve soygununun ortaya çıkarılmasında çalışmalarıyla öncülük etti. Çok sayıda kurumun sanat ve bilim kurulunda üyeliği bulunan sanatçı aynı zamanda komisyon başkanlığı yapmıştır. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere mimarlık, şehir mobilyaları ve çevre uygulamaları alanında özgün projeler gerçekleştirdi. Türkiye’de önemli park, bahçe ve meydanlarda 28’in üzerinde anıt düzenlemesi bulunmaktadır. Yurt içinde otuzun üzerinde kişisel sergi açan sanatçının yurt dışında yirmi ve yurt içinde iki yüzün üzerinde karma ortak etkinliklere, bienal ve sempozyum gibi faaliyetlere katılmıştır.

Prof. Dr. Osman Altıntaş, Türkiye genelinde çok sayıda güzel sanatlar fakültesinin kuruluşunu gerçekleştirmiş ve alanla ilgili çok sayıda yeni bölüm kurmuştur. Kesintisiz sanat çalışmalarına devam eden sanatçı on sekiz ülke müzesinde ve Türkiye Resim Heykel Müzesinde eserleri bulunmaktadır. Ayrıca alana katkı sunan yayınlanmış dört adet kitabı ve yayınlanmış birden çok şiir kitabı ve antolojilerde eserleri mevcuttur.

Başta T.C. Kültür Bakanlığı 58. Devlet Resim ve Heykel Ödülü olmak üzere çok sayıda ödül ve mansiyon almıştır. Sanatçının yayınlanmış çok sayıda makale bildiri ve kitabı bulunmaktadır. Sanatçı, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümünde idarecilik ve otuz dört yıl öğretim üyeliği yapmış daha sonrasında Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesini kurmuş ve dekanlığını yapmıştır. Halen, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesinde dekanlık yapmaktadır.




Güncelleme 30.01.2023 16:36:47



22 Eylül 2023
İletişim
OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
03288271000
00328825009
mtgs@osmaniye.edu.tr