Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dersleri
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Müfredatı için Tıklayınız..

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

DERSLER-AKTS KREDİLERİ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS113

TURİZME GİRİŞ

Z

3

0

0

3

3

5

2.

GMS115

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ

Z

3

0

0

3

3

5

3.

GMS105

GENEL EKONOMİ

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GMS107

GENEL MUHASEBE

Z

3

0

0

3

3

4

5.

GMS111

SAĞLIK TEDBİRLERİ VE İLK YARDIM

Z

2

0

0

2

2

3

6.

TD I

TÜRK DİLİ I

Z

2

0

0

2

2

2

7.

AİİT I

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I

Z

2

0

0

2

2

2

8.

YDİ I

İNGİLİZCE I

Z

3

0

0

3

3

5

9

DOY102

DİJİTAL OKURYAZARLIK

Z

2

0

0

2

2

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toplam

23

0

0

23

23

33

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ

 

1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

 

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS102

GENEL İŞLETME

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS104

MATEMATİK

Z

2

0

0

2

2

3

3.

GMS106

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GMS108

BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ

Z

2

0

0

2

2

3

5.

GMS110

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI

Z

2

0

0

2

2

3

6.

GMS112

GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

Z

3

0

0

3

3

4

7

TD II

TÜRK DİLİ II

Z

2

0

0

2

2

2

8

AİİT II

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II

Z

2

0

0

2

2

2

9

YDİ II

İNGİLİZCE II

Z

3

0

0

3

3

5

Toplam

22

0

0

22

22

30

 

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS201

GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS203

GIDA MEVZUATI

Z

2

0

0

2

2

4

3.

GMS205

YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ

Z

3

0

0

3

3

5

4.

GMS207

YÖNETİM VE ORGANİZASYON

Z

3

0

0

3

3

5

5.

GMS209

MESLEKİ İNGİLİZCE I

Z

2

0

0

2

2

4

Toplam

13

0

0

13

13

22

2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS225

GASTRONOMİ TURİZMİ

S

2

0

0

2

2

4

2.

GMS227

İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ

S

2

0

0

2

2

4

3.

GMS229

TEMEL SANAT VE ESTETİK BİLGİSİ

S

2

0

0

2

2

4

4.

GMS231

BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ

S

2

0

0

2

2

4

5.

GMS233

ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS (AKADEMİK TÜRKÇE)

S

2

0

0

2

2

4

6.

GMS235

KÜLTÜR VE TURİZM

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 8 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS202

TATLI VE PASTA SANATI

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS204

TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ

Z

2

0

0

2

2

4

3.

GMS206

MUTFAK HİZMETLERİ UYGULASI I

Z

2

2

0

4

3

6

4.

GMS208

İÇECEK TEKNOLOJİSİ

Z

2

0

0

2

2

4

5.

GMS209

MESLEKİ İNGİLİZCE II

Z

2

0

0

2

2

4

6.

GMS212

**MESLEK STAJI I

Z

0

0

0

0

0

2

Toplam

11

2

0

13

12

24

** Bu ders eğitim-öğretim döneminden sonra gerçekleştirilen yaz stajıdır.

2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS226

OSMANLI MUTFAĞI

S

2

0

0

2

2

3

2.

GMS228

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ

S

2

0

0

2

2

3

3.

GMS230

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MEKÂN TASARIMI VE KONSEPT

S

2

0

0

2

2

3

4.

GMS232

ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS

S

2

0

0

2

2

3

5.

GMS234

GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI

S

1

2

0

3

3

4

6.

GMS236

KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 6 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

 

 

 

 

 

3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS301

MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI II

Z

2

2

0

4

4

6

2.

GMS303

HAMUR ÜRÜNLERİ

Z

2

2

0

4

4

4

3.

GMS305

BESİN KİMYASI

Z

2

0

0

2

2

3

4.

GMS309

MESLEKİ İNGİLİZCE III

Z

3

0

0

3

3

4

5.

GMS307

SERVİS TEKNİKLERİ

Z

1

1

0

2

2

3

6.

GMS311

GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ

Z

2

1

0

3

3

4

Toplam

12

6

0

18

18

24

3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS325

GIDA COĞRAFYASI

S

3

0

0

3

3

3

2.

GMS321

BESİN ÜRETİM TEKNOLOJİSİ

S

2

1

0

3

3

3

3.

GMS321

GİRİŞİMCİLİK

S

2

0

0

2

2

3

4.

GMS323

MESLEK ETİĞİ

S

2

0

0

2

2

3

5.

GMS329

TURİZM PAZARLAMASI

S

3

0

0

3

3

3

* Bu derslerden toplam 6 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

 

 

 

 

 

3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS302

TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI

Z

1

3

0

4

4

6

2.

GMS304

DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ

Z

2

0

0

2

2

3

3.

GMS306

YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI

Z

3

0

0

3

3

4

4.

GMS308

TABAK TASARIMI

Z

1

2

0

3

2

3

5.

GMS310

MENÜ PLANLAMA VE MALİYET KONTROLÜ

Z

3

0

0

3

3

4

6.

GMS312

MESLEKİ İNGİLİZCE IV

Z

3

0

0

3

3

4

Toplam

13

5

0

18

17

24

3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS324

YEMEK VE MEDYA

S

2

0

0

2

2

3

2.

GMS326

ZİYAFET YÖNETİMİ

S

2

1

0

3

3

3

3.

GMS326

PROTOKOL BİLGİSİ VE GÖRGÜ KURALLARI

S

2

0

0

2

2

3

4.

GMS330

GASTRONOMİ YAZARLIĞI

S

2

1

0

3

3

3

5

GMS330

YARATICILIK

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 6 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS401

BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ

Z

3

0

0

3

3

4

2.

GMS403

DÜNYA MUTFAK UYGULAMALARI

Z

2

2

0

4

3

4

3.

GMS405

DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Z

2

2

0

4

3

4

Toplam

7

4

0

11

9

12

 

4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS407

YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI

S

3

0

0

3

3

4

2.

GMS409

YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ

S

3

0

0

3

3

4

3.

GMS411

YÖRESEL MUTFAKLAR

S

2

2

0

4

3

4

4.

GMS413

BİREY VE LEZZET

S

2

0

2

2

3

5.

GMS415

ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE TOPLU BESLENME

S

2

0

0

2

2

3

6.

GMS417

GASTRONOMİ SOSYOLOJİSİ

S

2

0

0

2

2

3

7.

GMS419

GASTRONOMİ TARİHİ

S

2

0

0

2

2

3

8.

GMS421

MİKSOLOJİ

S

2

0

0

2

2

3

9.

GMS423

RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ

S

2

0

0

2

2

3

10.

GMS425

ŞARAP BİLİMİ

S

2

0

0

2

2

3

11.

GMS427

YENİLEBİLİR YABANİ OTLAR

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 18 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

 

 

 

 

 

4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS402

MEZUNİYET PROJESİ

Z

2

4

0

6

4

8

2.

GMS404

GASTRONOMİ SEMİNERLERİ

Z

3

0

0

3

3

4

Toplam

5

4

0

9

7

12

4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ

SIRA
NO

DERS KODU

DERS ADI

Z/S

T

U

L

TS

K

AKTS

1.

GMS408

GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER

S

3

0

0

3

3

4

2.

GMS410

GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ

S

2

2

0

4

3

4

3.

GMS412

FÜZYON MUTFAK

S

2

2

0

4

3

4

4.

GMS414

KORE MUTFAĞI

S

2

2

0

2

3

4

5.

GMS416

VEJETARYEN VE DİYET MUTFAĞI

S

3

0

0

3

3

4

6.

GMS418

YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI

S

2

2

0

2

3

4

7.

GMS420

MOLEKÜLER GASTRONOMİ

S

2

2

0

4

3

4

8.

GMS422

ÇİKOLATA YAPIMI

S

1

2

0

3

2

3

9.

GMS424

GASTRONOMİ PSİKOLOJİSİ

S

2

0

0

2

2

3

10.

GMS426

GIDA ÜRETİMİNDE MALZEME BİLGİSİ VE SATINALMA

S

2

0

0

2

2

3

11.

GMS428

YEMEK, KÜLTÜR VE TOPLUM

S

2

0

0

2

2

3

12.

GMS430

YEŞİL RESTORANCILIK

S

2

0

0

2

2

3

* Bu derslerden toplam 18 AKTS ders seçilecektir.

Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

 

22 Eylül 2023
İletişim
Şehit Kansu Küçükateş Mh. 2006 Sokak No 12, Kadirli / OSMANİYE
03288880090
kadirliubf@osmaniye.edu.tr