GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
DERSLER-AKTS KREDİLERİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA NO
DERS KODU
DERS ADI
Z/S
T
U
L
TS
K
AKTS
1.
GMS113
TURİZME GİRİŞ
Z
3
0
5
2.
GMS115
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARINA GİRİŞ
3.
GMS105
GENEL EKONOMİ
4
4.
GMS107
GENEL MUHASEBE
5.
GMS111
SAĞLIK TEDBİRLERİ VE İLK YARDIM
2
6.
TD I
TÜRK DİLİ I
7.
AİİT I
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
8.
YDİ I
İNGİLİZCE I
9
DOY102
DİJİTAL OKURYAZARLIK
Toplam
23
33
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
GMS102
GENEL İŞLETME
GMS104
MATEMATİK
GMS106
DAVRANIŞ BİLİMLERİ
GMS108
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ
GMS110
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI
GMS112
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
7
TD II
TÜRK DİLİ II
8
AİİT II
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II
YDİ II
İNGİLİZCE II
22
30
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
GMS201
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN
GMS203
GIDA MEVZUATI
GMS205
YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ
GMS207
YÖNETİM VE ORGANİZASYON
GMS209
MESLEKİ İNGİLİZCE I
13
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
GMS225
GASTRONOMİ TURİZMİ
S
GMS227
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ
GMS229
TEMEL SANAT VE ESTETİK BİLGİSİ
GMS231
BAHARAT VE KAHVE KÜLTÜRÜ
GMS233
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS (AKADEMİK TÜRKÇE)
GMS235
KÜLTÜR VE TURİZM
* Bu derslerden toplam 8 AKTS ders seçilecektir.
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
GMS202
TATLI VE PASTA SANATI
GMS204
TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ
GMS206
MUTFAK HİZMETLERİ UYGULASI I
6
GMS208
İÇECEK TEKNOLOJİSİ
MESLEKİ İNGİLİZCE II
GMS212
**MESLEK STAJI I
11
12
24
** Bu ders eğitim-öğretim döneminden sonra gerçekleştirilen yaz stajıdır.
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
GMS226
OSMANLI MUTFAĞI
GMS228
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
GMS230
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MEKÂN TASARIMI VE KONSEPT
GMS232
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS
GMS234
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI
1
GMS236
KÜLTÜREL MİRAS YÖNETİMİ
* Bu derslerden toplam 6 AKTS ders seçilecektir.
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
GMS301
MUTFAK HİZMETLERİ UYGULAMASI II
GMS303
HAMUR ÜRÜNLERİ
GMS305
BESİN KİMYASI
GMS309
MESLEKİ İNGİLİZCE III
GMS307
SERVİS TEKNİKLERİ
GMS311
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ
18
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
GMS325
GIDA COĞRAFYASI
GMS321
BESİN ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
GİRİŞİMCİLİK
GMS323
MESLEK ETİĞİ
GMS329
TURİZM PAZARLAMASI
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
GMS302
TÜRK MUTFAĞI UYGULAMALARI
GMS304
DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRÜ
GMS306
YİYECEK İÇECEK PAZARLAMASI
GMS308
TABAK TASARIMI
GMS310
MENÜ PLANLAMA VE MALİYET KONTROLÜ
GMS312
MESLEKİ İNGİLİZCE IV
17
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
GMS324
YEMEK VE MEDYA
GMS326
ZİYAFET YÖNETİMİ
PROTOKOL BİLGİSİ VE GÖRGÜ KURALLARI
GMS330
GASTRONOMİ YAZARLIĞI
YARATICILIK
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
GMS401
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
GMS403
DÜNYA MUTFAK UYGULAMALARI
GMS405
DENEYSEL PİŞİRME YÖNTEMLERİ
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
GMS407
YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI
GMS409
YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ
GMS411
YÖRESEL MUTFAKLAR
GMS413
BİREY VE LEZZET
GMS415
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE TOPLU BESLENME
GMS417
GASTRONOMİ SOSYOLOJİSİ
GMS419
GASTRONOMİ TARİHİ
GMS421
MİKSOLOJİ
9.
GMS423
RESTORAN İŞLETMECİLİĞİ
10.
GMS425
ŞARAP BİLİMİ
11.
GMS427
YENİLEBİLİR YABANİ OTLAR
* Bu derslerden toplam 18 AKTS ders seçilecektir.
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
GMS402
MEZUNİYET PROJESİ
GMS404
GASTRONOMİ SEMİNERLERİ
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ* DERSLERİ
GMS408
GASTRONOMİDE YENİ EĞİLİMLER
GMS410
GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ
GMS412
FÜZYON MUTFAK
GMS414
KORE MUTFAĞI
GMS416
VEJETARYEN VE DİYET MUTFAĞI
GMS418
YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI
GMS420
MOLEKÜLER GASTRONOMİ
GMS422
ÇİKOLATA YAPIMI
GMS424
GASTRONOMİ PSİKOLOJİSİ
GMS426
GIDA ÜRETİMİNDE MALZEME BİLGİSİ VE SATINALMA
GMS428
YEMEK, KÜLTÜR VE TOPLUM
12.
GMS430
YEŞİL RESTORANCILIK