Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Gezilecek Yerler

Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

Kadirli İlçesi Kızyusuflu Köyü sınırları içerisindedir. Kadirli’ye 22 Km. uzaklıktadır. Karatepe geç hitit çağında (M.Ö.8. yy) Adana ovası hükümdarı Asativatas tarafından krallığını kuzeydeki vahşi kavimlere karşı korumak üzere bir hudut kalesi olarak yaptırılmıştır.Asativadaya adını alan bu yer M.Ö. 725-720 tarihleri arasında Asur Kralı 5. Salamondor veya M.Ö. 680 yılında Asarhoddon tarafından elegeçirilmiş yakılıp yıkılmıştır.

Tepenin zirvesinde saray kalıntıları olduğu tahmin edilen iki tane yanmış bina harabesi ve zahire kuyuları mevcuttur. Kalenin biri güneybatısında diğeri kuzeydoğusunda olmak üzere iki kapısı vardır.

 

Karatepe Aslantaş Milli Parkı

Karatepe Aslantaş Milli Parkı, Akdeniz'in benzersiz manzaralarından birine ve tabiatının her köşesinden farklı güzelliklere sahiptir. Milli park ilçeye 22 kilometrelik bir mesafedeki Kızyusuflu Köyü'nün sınırları içerisinde bulunuyor.

Karatepe Aslantaş Milli Parkı 7891,5 hektarlık alanıyla zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. 1958 yılında koruma altına alınan bölge trekking, kamp ve piknik yapmak için oldukça idealdir. Karatepe Aslantaş Milli Parkı, hem şehir halkı hem de çevre illerden gelenlerle yaz aylarını kalabalık geçirir. Kadirli’ye gelen turistlerin de uğrak mekânlarından biridir. Bölgede kamp yapmak isteyen turistler, Aslantaş Baraj Gölü'nün manzarasına karşı kamp kurabilmektedirler. Bu alan da hem kamp hem de piknik yapılabilmektedir.

  

Hierapolis Kastabala

Hierapolis veya Kastabala, Kadirlinin 35 km güney doğusunda olup ceyhan ırmağının Osmaniye-Kadirli arasında yaptığı dirseğin batı yakıasındadır. Bodrum kalesi olarak da bilinen Hierapolis Kastabala, M.Ö. 1 yy. ikinci yarısından M.S. takriben 17 yılına kadar hüküm sürdüğü bilinmektedir. Kastabalada bulunan ana tanrıça artemiz Kültü ve Kültün tapınağı, bu kentin antik devir din tarihinde büyük rol oynamasına sebep olur her yıl düzenlenen kült törenlerine Ceyhan Nehri kıyısında bulunan birçok kent katılırdı. Bu kült törenlerinin en büyük özelliği rahibelerin kor haline gelmiş kızgın közler üzerinden çıplak ayakla yürümeleriydi.

 

Alacami

Roma antik kenti FLAVİAS’ın görkemli bir eseri olan ve M.S. 70’li yıllarda Roma’ da işbaşında bulunan FLAVİEN hanedanı tarafından yapılan bu tarihi yapı yaklaşık 2000 yıldır zamana meydan okuyor. Dulkadiroğulları Türkmen beyi,  Alaüddevle’nin oğlu Sarı Kaplan zamanında takriben 1480’li yıllarda tarihi kilise, iç kısmına kıble yönünde bir mihrap, anıtsal yapının kuzeybatı yönündeki duvarının üzerine de bir minare eklenerek camii’ye çevrilmişti.2005 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 trilyon ödenekle başlatılan restorasyon çalışmaları,  2007 yılında tamamlanmış ve ilçemizin en önemli tarihi ve kültürel mirası koruma altına alınmıştır.

Ayasofya Gibi Dünyada Kilise ve Cami Olarak Kullanılan İki Nadide Eserden Birisi “Alacami”

 

22 Eylül 2023
İletişim
Şehit Kansu Küçükateş Mahallesi, 2006 Sokak No12 Kadirli/OSMANİYE/ e-mail kadirlisbbf@osmaniye.edu.tr
03288271000
kadirlisbbf@osmaniye.edu.tr