İletişim | Telefon Rehberi | Bilgi Edinme | International Students | International Relations | Anket Sistemi | EN  RU

Anasayfa » Haberler » Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İŞGEM Projesi Seminerine Katıldı

Osmaniye Valiliği tarafından yürütülen Osmaniye İŞGEM Projesi kapsamında ‘Yerimiz Var, Bütçemiz Dar: Yeni Girişimciler İçin Finansal Kaynaklar’ Semineri Büyük Osmaniye Otelinde düzenlendi. Seminere Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk,  kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve girişimciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan Seminerin açılış konuşmasını OSİP Projesi Ekip Lideri Teodora Hristoforova yaptı. Hristoforova, seminere katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Sezer ise, “Bu projenin içinde yer aldığımız için mutluyuz. Zaman içerisindeki çalışmalarımız meyve verdi, bunların sonucunda değerli katılımcıların hem ülke hem de bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını umuyoruz. Bu projede emeği geçen herkese, başta Sayın Valimiz olmak üzere, teşekkür ediyoruz” dedi.

Girişimciliğin önemini vurgulayarak sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise yaptığı konuşmada, “Tüm dünyada, üretim ve istihdam artışı sağlanması aşamasında girişimcilik kalkınmanın lokomotifi olarak görülmektedir. Aynı şekilde ülkemiz genelinde ve bölgemizde ekonomik kalkınmanın, toplumsal huzurun, barışın ve refahın sağlanması konusunda girişimciliğin rolü oldukça önemlidir. Ancak girişimcilik faaliyetlerinin sadece devlet tarafından desteklenmesi ile başarıya ulaşması mümkün değildir. Bu konuda devletimiz, üniversitelerimiz, özel sektör ve meslek örgütlerinin birlikte hareket etmesi başarının anahtarı olarak görülmelidir ve yakın zamanda ortaya çıkan yerli otomobil çalışması da bunun en iyi örneğidir. Bundan dolayıdır ki girişimcilik faaliyetlerinin desteklenmesi ile yönlendirilmesi sürecinde hep birlikte hareket edilmelidir, bu konuda Üniversite olarak da her türlü desteği vermeye hazır olduğumuz bilinmelidir” dedi.

İŞGEM’lere Üniversite olarak destek ve sonrasında nasıl bir yatırım yaptıkları hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, “Daha önce müfredatımızda yer alan ve girişimcilik olarak adlandırılan derslerimizin içerikleri, öğrencilerimizin KOSGEB Destekli Girişimci unvanı alabilmelerinin önünü açmak adına genişletilmiş ve bunun devamında KOSGEB ile yapılan işbirliği ile girişimci sertifikası almaları sağlanmıştır. Ders içerikleri güncellendikten sonra, bugüne kadar 1949 öğrencimizin KOSGEB Girişimci Sertifikası alabilmeleri için başvuru evrakları gönderimi yapılmıştır. Ayrıca 2017-2018 güz döneminde üniversitemizde 3 adet girişimcilik dersi açılmış, 99 öğrencimiz sertifika isteğinde bulunmuştur. Bahar döneminde ise 23 ders öğrencilerin tercihine sunulmuştur. Sertifika isteğinde bulunan öğrencilerimizin sayısı ise dönem sonunda kesinleşecektir. Ayrıca Proje Merkezimiz ve Mezunlar Derneğimiz bünyesinde gönüllü danışman hocalar aracılığı ile genç girişimcilere koçluk eğitimi verilecektir. Mezun ettiğimiz öğrencilerimize İŞGEM’e başarılı olacaklarına inandıkları projelerle başvurmalarını sağlamaya yönelik bir yol haritası çıkarma hedefimiz de bulunmaktadır” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’ten sonra konuşan Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ise “Bölgemize ekonomik ve sosyal fayda sağlamak amacıyla, girişimciliğin geliştirilmesini ve desteklenmesini her zaman bir öncelik alanı olarak gördük. İş hayatında teknik bilgiyi temel alan, dış dünya ile bağ kurabilen ve bu minvalde ticaret hacmini geliştirebilen, rekabet gücü yüksek girişimcilerin varlığı, bu önceliğimizin hayat bulmasında önemli bir basamak olacaktır. Osmaniye’mizin ve bölgemizin kalkınmasına hız verecek olan yeni bir oluşumun, Osmaniye İş Geliştirme Merkezi’nin yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilere, ihtiyaç duydukları danışmanlık desteğine, uzman bilgisine ve iş ağı kurma fırsatlarına erişimi olan sağlıklı ve güvenli bir iş ortamı sunacağına olan inancımızı burada bir kez daha ifade etmek isterim. Yerel kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, sağladıkları ürün ve hizmetlerle Osmaniye’miz için katma değer yaratacak olan girişimciler, bölge ekonomisinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Osmaniye İŞGEM Müdiresi Gaye Yalpa Osmaniye İŞGEM hizmetleri konulu bir sunum yaptı.

Seminerin öğleden sonraki bölümünde ise KOSGEB Osmaniye İl Müdürlüğü KOBİ Uzman Yardımcısı Mustafa Kurt “KOSGEB: KOBİ’ler için Destek Programları”, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, “DOĞAKA: KOBİ’ler için Destek Programları”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hikmet Maraşlı “Yalın Girişimcilik: Kaynakların Etkili Kullanımı”, KGF Adana Şube Müdürü Celal Altuntaş “Kredi Garanti Fonunun Girişimcilere Sağladığı Fırsatlar”, Uluslararası Finans Uzmanı Ian Jones “Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki KOBİ’ler için sağladığı Fon Kaynakları”, Founder Institute İstanbul Direktörü Ali Erhat Nalbant “Girişimci Rekabete Nasıl Girmeli?” konulu sunumlarını gerçekleştirecekler.

Yayına Hazırlayan : Basın ve Halkla İlişkiler