İletişim | Telefon Rehberi | Bilgi Edinme | International Students | International Relations | Anket Sistemi | EN  RU

Anasayfa » Haberler » Hult Prize Kampüs Finali Üniversitemizde Yapıldı

Üniversitemiz kulüplerinden Yenilenebilir Enerji Kulübü tarafından Üniversitemizin de dahil edildiği, dünyanın en saygın sosyal girişim yarışmalarından birisi olan, “Hult Prize” yarışması Kampüs Finali Üniversitemiz Rektörlük Büyük Salonda yapıldı.

Hult Prize Kampüs Finali jüri üyeliğini  Zorlu Enerji Grubu, Gökçedağ Rüzgar Enerji Santral Müdürü Oktay Ertuğrul ve Tosyalı Holding Güneş Enerji Santrali Saha Sorumlusu Elif Karagöz yaptı.

Rektörlük Büyük Salonda gerçekleşen Hult Prize Kampüs Finali'nde açılış konuşmasını Yenilenebilir Enerji Kulübü Başkanı Mehmet Çift yaptı. Çift,  Üniversitemizin yetenekli, açık fikirli ve iddalı öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin memnuniyet verici olduğunu belirterek Üniversitemizi temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.'dedi.

Hult Prize Kampüs Finali'nin juri üyeleri de yaptıkları kısa konuşmalarda öğrencilere başarılar diledi. Daha sonra Üniversitemiz öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin sunumları juri üyelerine yapıldı. Hult Prize Kampüs Finaline katılmak üzere hazırlanan projeler, Epifani, Innovative Minds, Clean Development, Kasrik, El-Cezeri,Relive, The magic future of healt, Kristal, I2O, ODDS, Seberran isimlerinden oluştu.

Juri önünde projelerini anlatan öğrencilerimize juri tarafından verilen oylarla birlikte Üniversitemiz adına katılmayı  'Epifani' grup adıyla hak kazanan Enerji Sistemleri Mühendisliği öğrencileri Sergen Ana, Sevda Karakuşoğ, Zeynep Meryem Altıntop oldu.

'Epifani' grubu, projesiyle küçük yaşlardan itibaren çocuklarda enerji bilincini arttırmak ve var olan enerjiyi tasarruflu kullanmalarını sağlamayı amaçlamanın yanı sıra enerji tasarrufu bilincini aşılamak için okullarda okutulması için yeni bir ders oluşturmak, güncel, dijital bir enerji konulu çizgi film yapmak ve çocukların ellerindeki enerji kaynaklarını kullanarak yeni ve sıradışı bir oyun yaparak farkındalık oluşturmak olarak ifade edildi.

Yayına Hazırlayan : Basın ve Halkla İlişkiler