İletişim | Telefon Rehberi | Bilgi Edinme | International Students | International Relations | Anket Sistemi | EN  RU

Anasayfa » Haberler » Üniversitemiz Kulüplerinden Mana Potu Kitap Kulübü Söyleşi Düzenledi

Üniversitemiz kulüplerinden Mana Potu Kitap Kulübü, 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde Yazar Hayati Bice, Ayla Ağabegüm ve Reşat Gürel’in katılımlarıyla söyleşi düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan söyleşinin açılış konuşmasını ve kulüple ilgili tanıtım konuşmasını Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Tutku Çakmak yaptı. Mana Potu Kitap Kulübünün kitapların farkındalığını ortaya çıkarmak, insanların kitaplar hakkında fikir yürütebilmelerine zemin hazırlamak ve kitapları hak ettikleri yere taşımak için olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Çakmak, “Mana Potu can veren anlamına gelmektedir. Ağaca can veren sudur, kitaba can veren okurdur mantığıyla kulübümüzün amaçlarını belirledik. Okumayı aşılamak için okumayı bilmek gerekir. Bizde kulüp olarak okulumuza okumayı aşılamayı gaye edindik. Kulübümüzün başlıca hedefi düşük olan okuma alışkanlığını gözle görülür şekilde artırmak.” dedi.

Söyleşide konuşan Yazar Reşat Gürel, “Paylaşamadıklarımın sıkıntısı var yüreğimde. Bu sıkıntı oldukça, Ruhi Kılıçkıran’a kurşun sıkan ellerin ne olduğunu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehadetini ve onların hüzünlerini bizler sizler içimizde hissetmedikçe bir yerlere ulaşabilmemiz mümkün değil. Çok okuyup ve okuduklarımızla dünyaya bakmalıyız. Muhteşem Yüzyıl ya da Diriliş Ertuğrul dizisinde anlatıldığı gibi değil hiçbir şey. Okursanız bileceksiniz, öğrenecek ve doğruyu göreceksiniz.” dedi.

Hayati Bice ise “Ruhumuzun bazı gıdalarla beslenmesi gerekiyor. Eczanelerde üç ya da beş kapsül olarak bu gıdalar satılmıyor. O yüzden çok okumalıyız." diye konuştu.  Sözle direnmezsek sonra kavgaya dönüşüyor diyen Ayla Ağabegüm ise ilgisizliğin bizlere yakışmadığını ifade ederek izlediklerimizi eleştirdiğimiz gibi takdir de etmesini bilelim.” dedi.

Söyleşinin sonunda Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Tutku Çakmak, Yazar Hayati Bice, Ayla Ağabegüm ve Reşat Gürel’e günün anısına çiçek takdimini gerçekleştirdi. Söyleşi, yazarların kendi kitaplarını imzalamaları ile son buldu.

Yayına Hazırlayan : Basın ve Halkla İlişkiler