İletişim | Telefon Rehberi | Bilgi Edinme | International Students | International Relations | Anket Sistemi | EN  RU

Anasayfa » Haberler » Üniversitemizde Uluslararası İleri Araştırmalar ve Mühendislik Kongresi Başladı

Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılan Uluslararası İleri Araştırmalar ve Mühendislik Kongresi düzenlenen açılış töreni ile başladı.

16-18 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Uluslararası İleri Araştırmalar ve Mühendislik Kongresi’ne başta Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun olmak üzere Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katılırken konferansa katılamayan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Osmaniye Milletvekilleri Doç. Dr. Ruhi Ersoy ve Mücahit Durmuşoğlu’nun telgrafları okundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Kongrenin OKÜ’de Düzenlenmesi İlimiz İçin Gurur Verici”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Uluslararası İleri Araştırmalar ve Mühendislik Kongresi Onursal Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk yaptı. Osmaniye ve OKÜ hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk, “Farklı mühendislik dallarını içeren konularla ilgili yurtiçinden ve yurtdışından pek çok bilim insanını bir araya getirmek ve bilgi paylaşımında bulunmak adına düzenlenen Kongremiz, Osmaniye ilinde bu büyüklükte gerçekleşen ilk uluslararası etkinliklerden olması ile gerek Üniversitemiz gerekse ilimiz adına gurur vericidir. Kongremiz bilim camiasında çok yoğun ilgi görmüş olup, başvurulan çalışma sayısı, 26 farklı mühendislik alanında, toplam 1000’i bulmuştur. Bu çalışmaların tamamı bilim kurulu tarafından titizlikle değerlendirilmiş ve gerekli düzenlemeler yapılarak 800 çalışma Kongremizde sunulmak üzere kabul edilmiştir. Kongre, farklı mühendislik dallarını içeren konularda çalışan bilim insanlarını da bir araya getirmek adına faydalı olacak ve bu şekilde yardımlaşma ve ortak çalışma yapabilme imkânlarını da sunmuş olacaktır. Kongrede sunulan bildiriler ve yapılacak tartışmalar bundan sonraki çalışmalara da yol gösterici olacaktır” diye konuştu. Prof. Dr. Türk, sözlerinin sonunda, Kongrenin düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, ”Araştırma Üniversiteleri Arasında OKÜ’de Yer Almalı”

Bilişim çağındayız, bu çağı ıskalamak, es geçmek gibi bir lüksümüzün olmadığını düşünüyorum diyen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, “Tematik liseler kurmaya başladık, araştırma üniversiteleri kurulmaya başlandı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz de önemli bir yol kat ediyor. Diliyorum ki bu araştırma üniversiteleri içinde OKÜ de yer alır ve ülkemizin geleceğinin daha aydınlık daha parlak olmasına katkılarını sunar” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise “Osmaniye Korkut Ata Üniversitemizin böyle uluslararası bir Kongreye ev sahipliği yapmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Kongrenin düzenlenmesinde, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere, emeği geçen ve katkısı olan herkese tebrik ediyorum. Kongrenin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından; bilim kurulu değerlendirme sonuçlarına göre En İyi Bildiri Ödülü’nü almaya hak kazanan Didem Demir ve yapmış olduğu hakemlikler sonucuna göre Kongre En İyi Hakem Ödülünü kazana Tugay Ayaşan’a ödüllerini Vali Ömer Faruk Coşkun verdi.

Programın devamında, kongrenin düzenlenmesi aşamasında destek olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk ve Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hasan Sezer’e teşekkür plaketleri Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal tarafından, davetli konuşmacılar Prof. Dr. Mustafa Şahmaran, Prof. Dr. Eres Söylemez’e Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından ve Prof. Dr. Valentim M.B. Nunes’e ise Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk tarafından plaketleri verildi.

Daha sonra 18 Kasım 2017 tarihine kadar sürecek olan Uluslararası İleri Araştırmalar ve Mühendislik Kongresi, Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonları ve Kütüphane binası içerisindeki konferans salonunda davetli katılımcıların sunumlarını yapmasıyla devam edildi.

Yayına Hazırlayan : Basın ve Halkla İlişkiler