İletişim | Telefon Rehberi | Bilgi Edinme | International Students | International Relations | EN  RU

Anasayfa » Haberler » Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu'na Katıldı

İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından 2 gün süresince düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"na Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk de katıldı.

"İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nun açılış oturumu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’ün de katıldığı forum, Bologna sürecinden kopmadan İslam ülkeleri arasında işbirliklerinin kurumsal anlamda başlaması, güçlü bir ağ oluşturulması ve araştırma alanı kurulması hedefiyle düzenlenen Forum'un açılış oturumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına ülkemizin birliğinin, dirliğinin ve müreffeh yarınlarının sembolü olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İslam ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanı oluşturmayı hedefleyen toplantının açılışı için bir araya geldiklerini belirterek başlayan YÖK Başkanı Saraç, tüm islam dünyası rektörlerine ve tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nın açılışına 35 ülkeden ve ülkemizdeki rektörler katıldı.

Yayına Hazırlayan : Basın ve Halkla İlişkiler