Osmaniye'nin Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü ve Osmaniye Araştırmaları Başlıklı Program Düzendi

Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen Sosyal Medya Canlı Söyleşileri kapsamında "Osmaniye'nin Kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü ve Osmaniye Araştırmaları" başlıklı program Üniversitemiz resmi Instagram hesabı üzerinden yapıldı.

Düzenlenen programın moderatörlüğünü Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer yaparken konuşmacı olarak Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şenay Atam katıldı.

Osmaniye'nin tarihi ile ilgili bilgiler veren Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şenay Atam, "Çukurovanın doğusunda Avrupayı Asya ve Afrikaya bağlayan yolların kesiştiği yerde bulunan aynı zamanda Güney ve Güneydoğu Anadolu'nun denizle bağlantısını sağlayan Osmaniye, Osmanlı Devleti'nin Çukurovadaki en önemli sancak merkezlerinden birisidir. Eski çağlardan itibaren Hitit, Asur ,Pers, Grek, Roma, Bizans gibi devletler ve bazı kavimlere ev sahipliği yapan bölge daha sonra Emeviler ve Abbasiler'inde kontrolüne girmiş, Türklerin Anadolu'yu fethi ile beraber 1080 yılından itibaren bölgeye Türk aşiretleri gelmeye başlamıştır. 11 ve 12. yy'da bölgeye bir dönem Haçlılar 14. yy başlarına kadar da yerel Ermeni Kralları hakim olmaya çalışmış, 1332'den sonra bölge Memlüklülerin kontrolüne geçerken daha sonra da bilindiği üzere Ramazanoğlları Beyliği kurulmuştur. Bölge, Ramazanoğlulları Beyliğinden sonrada Osmanlı Devleti'nin eğemenliğine geçmistir." dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün de izlediği canlı yayın Üniversitemiz Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şenay Atam'ın, Üniversitemiz öğrencileri ile Instagram takipçilerinin sorularını yanıtlaması ile sona erdi.