Rektörümüz Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı’na katıldı.

81 ilde ve ilçelerde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği belirtilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün dışında Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz kısa bir konuşma yaptı. Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından KADES (Kadın Destek Uygulaması) tanıtım filmi gösterildi. Toplantının devamında konuşan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü Serap Durucan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve protokol mensupları, Valilik önünde kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balonları uçurdular.