Rektörümüz, 100. Yılında Kaymakam Saim Bey ve Milli Mücadele Kahramanları Anma Programına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, şehadetinin 100. Yılında Kaymakam Saim Bey ve Milli Mücadele Kahramanları için düzenlenen anma programına katıldı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Devlet Bahçeli Konferans Salonunda düzenlenen anma programına Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’ün dışında Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında Alibeyli Camii Müezzin Kayyımı Bilal Akbulut tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftü Yardımcısı Ahmet Demirer tarafından dua edildi.

Daha sonra anma programında Kozanlılar Derneği adına Avukat Yusuf Özer, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ve Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Şehadetinin 100. Yılında Kaymakam Saim Bey ve Milli Mücadele Paneli yapıldı.

Osmaniye Kültür, Sanat, Tarih ve Turizm Derneği Başkanı İsmet İpek’in yönettiği panelde, “Saim Bey” isimli kitabın yazarı Yusuf Delikoca, Çukurova Üniversitesi Kozan Meslek Yüksek Okulu Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Abdurrahman Kütük konuşmacı olarak yer aldı.

Program sonunda panele katılan konuşmacılara Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz tarafından plaket verildi.