Rektörümüz, 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödül Töreni'ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “9 Ülke 9 Şehir Bir Festival” sloganı ile düzenlenen 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Ödül Töreni'ne katıldı.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Devlet Bahçeli Toplantı Salonunda yapılan tören öncesinde fuaye alanında Üniversitemiz Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş tarafından kurulan, Cüneyt Arkın film afişleri ve Türkiye Sinemasının 106. yılı anısına film afişlerinden oluşan serginin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları kesti. Vali Yılmaz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve beraberindekiler açılışın ardından sergiyi gezdiler.

Ödül törenin açılış konuşmalarını Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir yaptı.

Konuşmaların ardından Aşık Gül Ahmet Yiğit seslendirdiği birbirinden güzel eserleri ile törene renk kattı. Törene katılamayan davetlilerin video mesajlarının izlenmesi ve telgrafların okunmasının ardından jüri üyelerinin yer aldığı tanıtım filmi gösterildi.

Tören ödüllerin takdimi ile devam etti. Kırgızstanlı kültür sanat insanı merhum Murat Aliyev özel ödülü İran'dan "Dumanlı Serhed" filmi ile Atbin Hosseini, Türk Konseyi Modern İpek Yolu Turizm Ödülü Özbekistan'dan "Suzuk Ota" filmi ile Murod Odilov, Jüri Kültür Sanat Özel Ödülü Kazakistan'dan "Craftsman" adlı filmiyle  Arailym Zhetkergen, Festival Tertip Komitesi Özel Ödülünü Türkiye'den "Merkeb-i Mesai" isimli filmiyle  Hasan Erdoğmuş kazandı. Ödüller, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Murat Türk tarafından verildi.

Türk Dünyası 2020 Yılı Yaşam Boyu Onur Ödülü Cüneyt Arkın'a verildi. Ödül Töreninin devamında, öğrenci ve profesyonel kategorisinde ödüller verildi.

Tören teşekkür plaketlerinin takdimiyle son buldu