Cumhuriyet ve Kazanımları Başlıklı Program Düzenlendi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıl dönümü nedeniyle “Cumhuriyet ve Kazanımları” konulu sosyal medya canlı söyleşi  programı düzenlendi.

Üniversitemiz kurumsal instagram hesabı üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında programın moderatörlüğünü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Atıcı Arayancan yaparken konuk olarak Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Candeğer katıldı.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Atıcı Arayancan, “81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun diyoruz.” dedi.

Canlı yayında özgeçmişi de paylaşılan  Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi  Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ümmügülsüm Candeğer, Cumhuriyet nedir?, Türkiye’de Cumhuriyet nasıl ilan edilmiştir?, Meclis Hükümeti ve Kabine Sistemi ya da parlamenter sistem arasındaki fark nedir, Cumhuriyet’in kazanımları nelerdir? sorularına yanıt verdi.