Uzaktan Eğitim Sisteminin Eğitimi Yapıldı

Üniversitemiz uzaktan eğitim sisteminin daha verimli kullanılabilmesi, karşılaşılabilecek sorunların önlenmesi, karşılaşılan sorunlara daha hızlı çözüm geliştirilebilmesi ve  en aza indirilebilmesi amacıyla fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından seçilen uzaktan eğitim temsilcilerine 16.10.2020 tarihinde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından tüm merkez çalışanlarının dahil olduğu eğitim verildi.

Söz konusu eğitimde, telekonferans butonları, görüntülü görüşme, ekran paylaşımı, arka plan bulanıklaştırma, toplantı kaydetme, ekipler, yeni bir ekip açma, duyuru yayınlama, takvim ve yeni toplantı organize etme konularında bilgiler sunuldu. Ayrıca Öğrenci Bilgi Sistemine entegre olarak kullanılmaya başlayacak web servis ile 26.10.2020 tarihinden itibaren sınıf açma işlemlerinin otomatik yapılabileceği belirtildi. Yaklaşık 90 dakika süren eğitimde uzaktan eğitim temsilcilerinin karşılaştıkları sorunlar konusunda çözüm yolları önerildi.